Haberler

Rusya Federal Güvenlik Teşkilatı'ndan Tatar Lidere 'Bölücülük' Davası

Rusya Federal Güvenlik Teşkilatı (FSB), Kırım Tatarları'nın temsili organı olarak kabul edilen Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı ve Ukrayna Parlamentosu Milletvekili Rıfat Çubarov aleyhinde, bölücülük suçlamasıyla dava açtı.

Rusya Federal Güvenlik Teşkilatı (FSB), Kırım Tatarları'nın temsili organı olarak kabul edilen Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı ve Ukrayna Parlamentosu Milletvekili Rıfat Çubarov aleyhinde, bölücülük suçlamasıyla dava açtı.

Geçen yıl Rusya'nın uluslarası toplumun tanımadığı bir referanduma dayanarak ilhak ettiği Kırım'da Rus yönetiminin tayin ettiği Kırım Başsavcısı Nataliya Poklonskaya, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Çubarov'a, "Rusya'nın toprak bütünlüğünü ihlal etme çağrısında bulunmak" suçlamasıyla dava açıldığını söyledi. Poklonskaya, Rusya makamlarının Çubarov hakkında arama kararı çıkardıklarını belirtti.

Çubarov aleyhinde açılan dava, Rusya Federasyonu Ceza Kanunu'nun 280/1. maddesine dayanıyor. Söz konusu madde, Rusya Federasyonu'nun toprak bütünlüğüne karşı faaliyetlerde bulunanların beş yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını öngörüyor.

ÇUBAROV: MERKEL, OBAMA VE ERDOĞAN'I DA HAPSETMEYE KALKSINLAR

Rıfat Çubarov ise, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, dünyada yüzden fazla ülkenin liderinin Rusya'nın Kırım'ı ilhakını protesto ettiğini belirterek, "Öyleyse Kırım makamları Angela Merkel'i, Barack Obama'yı, Recep Tayyip Erdoğan'ı hapse atmaya kalkışsın" diye konuştu.

Rusya'nın geçen yılın mart ayında Kırım'ı ilhak etmesinden kısa bir süre sonra, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Rıfat Çubarov'un Ukrayna yönetiminin denetimindeki topraklardan Kırım'a geri dönmesine izin verilmemişti. Çubarov, 14 Mayıs'ta, Ukrayna Parlamentosu'na milletvekili olarak girdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Angela Merkel Ukrayna Tatar Kırım Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title