Haberler

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov Açıklaması

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Dağlık Karabağ sorununun çözümü için AGİT Minsk Grubu formatının alternatifinin olmadığını söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Dağlık Karabağ sorununun çözümü için AGİT Minsk Grubu formatının alternatifinin olmadığını söyledi.

Lavrov, Moskova'da temaslarda bulunan Ermenistan Dışişleri Bakanı Eduard Nalbandyan'la ortak basın toplantısı düzenledi.

Rusya olarak Dağlık Karabağ sorununun Ermenistan ve Azerbaycan cumhurbaşkanlarının AGİT Minsk Grubu eş başkanlarının da katılımı ile imzaladığı protokollere uygun ve her iki taraf için de kabul edilebilir şekilde çözülmesini istediklerini belirten Sergey Lavrov, "Güç kullanımı tehditleri kabul edilemez ve bu tehditler barış sürecine darbe vuruyor. Sorunun her iki tarafın da kabul edeceği şekilde çözülmesinin yollarını aramaya dair elde ettiğimiz prensip anlaşmasına gerçekten de bağlıysak, mevcut AGİT Minsk Grubu formatının alternatifi yok." dedi.

Ruslar Ermenistan'a pasaportsuz gidebilecek

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Erivan yönetiminin kararı gereği Rus vatandaşlarının yarından itibaren Ermenistan'a kimlik belgeleriyle gidebileceklerini de bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Sergey Lavrov Ermenistan Karabağ Rusya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title