Haberler

Putin: Biz Herkesi Boğarız, Korkmayın

Güncelleme:

Putin, Rusya açısından NATO'nun "boğucu bir etkisi" olup olmadığına ilişkin soruya "Biz herkesi boğarız, korkmayın" sözleriyle cevap verdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesiyle Batılı devletler arasındaki ilişkilerin normalleşmesini engelleyecek herhangi bir gerekçe görmediğini belirterek, “Biliyorsunuz, ilişkilerin düzelmesi Moskova’ya bağlı değil ya da sadece bize bağlı değil. Bu bizim ortaklarımıza bağlı. Ben ilişkilerin normalleşmesinin ve normal işbirliğinin önünde herhangi bir engel görmüyorum” dedi. 

Rus televizyonunda yayınlanan “Cumartesi haberleri” adlı analiz programında soruları cevaplayan Putin, özellikle Ukrayna’daki krize ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

DOĞALGAZ BORCU SORUNU

Rusya’ya olan gaz borcunu ödemesi için Kiev yönetimine bir ay süre verildiğini açıklayan Putin, “Bir ay daha sabredeceğiz, eğer Ukrayna doğalgaz borcunu ödemezse sözleşmeye uygun olarak doğalgaz için ön ödemeye geçilecek” diye konuştu. 

Putin, ön ödeme sisteminin 25 Mayıs’ta Ukrayna’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili olmadığını savundu. 

"İLİŞKİLERİN NORMALLEŞMESİ İÇİN ENGEL GÖRMÜYORUM"

Rusya ile Batılı ülkeler arasındaki ilişkilerinin Ukrayna’daki kriz ve Kırım’ın tek taraflı Rusya’ya katılmasıyla bozulduğu hatırlatılarak ilişkilerin nasıl, ne zaman düzeleceği sorusuna Putin şöyle yanıt verdi: “İlişkilerin normalleşmesini engelleyecek herhangi bir gerekçe görmüyorum. Biliyorsunuz, ilişkilerin düzelmesi Moskova’ya bağlı değil ya da sadece bize bağlı değil. Bu bizim ortaklarımıza bağlı. Ben ilişkilerin normalleşmesinin ve normal işbirliğinin önünde herhangi bir engel görmüyorum” dedi.

"BİZ HERKESİ BOĞARIZ KORKMAYIN"

NATO’nun doğuya doğru genişlemesini asla kabul etmeyeceklerini vurgulayan Putin, “Biz de buna karşı bir kısım adımlar atmak zorundayız. Bu doğru, bunu kimse yalanlayamaz” ifadelerini kullandı. 

Rusya açısından NATO “boğucu bir etkisi” olup olmadığına ilişkin soruya “Biz herkesi boğarız, korkmayın” sözleriyle cevap veren Putin, 1 Ekim 2014’te göreve başlayacak yeni NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile ilgili düşüncelerini de açıkladı: “Bizim çok sıcak ilişkilerimiz var. Buna kişisel ilişkiler de dahil. Kendisi çok ciddi ve sorumlu bir insan. Bu yeni kapasite ile ilişkilerimizin nasıl gelişeceğini göreceğiz.”

Kaynak: AA / Güncel

Rusya Federasyonu Moskova Ukrayna Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (20)

1VatandaşbirVatandas@hotmail.com:

Putin,yer yüzüne gelmiş çok büyük zalimlerden biridir.Yüce Allah (cc) tez zamanda kahr'ı perişan eylesin inşaallah.

19
9
yanıtYanıtla
Bilobilalaykut@hotmail.com:

Sayın Putin büyük bir adam,batıya posta koymasına bayılıyorum.

19
4
yanıtYanıtla
kapkaraahmetbaykara33@hotmail.com:

PUTİN PES EDERSE İŞTE O ZAMAN RUSYANIN İŞİ BİTER...

16
2
yanıtYanıtla
ISMET KADIOGLUismet.kadioglu@web.de:

Gercekleri söylemis...............

15
0
yanıtYanıtla
realist07seni seviyorum 0707@hotmail.com:

herneysede her fırsatta mantar gibi biten FEMEN grubuKONU kendi ülkesi olunca ORDA NEDEN BİYERLERİİNİ AÇMADI ?RUSYAYA KARŞI YEMEDİ HERALDE :)

12
2
yanıtYanıtla
DOĞRUCUeses2626@e-mail.com.tr:

Rusya ekonomik olarak çok zayıf aslında üretime ve sanayiye dayanmayan topraklarından çıkan hazır Hidro-Karbon kaynaklarının ihracına dayalı bir ekonomik yapısı var.Amerika gibi bir devle soğuk ve ekonomik bir savaşa girerse Rusyaya Sovyetlerin dağılması gibi 2.dağılma ve çöküş gelebilir.

6
8
yanıtYanıtla
heil hitlerhakan86@hotmail.com:

rusya güçlü bir ülke ama ne ekonomik ne de askeri olarak batı dünyasıyla baş etmesi mümkün değil

7
6
yanıtYanıtla
osmanustaosmanusta1966@hotmail.fr:

Batiyla Rusyanin catismasi Turkiyenin menfaatinedir,ancak iktidarda isbirlikci masonik kafalar olmazsa

7
6
yanıtYanıtla
Yusuf D.ydklc@ttmail.com:

Nah boğarsın,girdin Ukrayna bataklığına,bakalım nasıl çıkacaksın onu düşün sen,Rusya Federasyonu çökmesin sen dua et.

7
6
yanıtYanıtla
K R G Lidriskorogluu@gmail.com:

MEDYAYI IYI KULLANAN MEDYATIK BIR PORTRE.BU TAVIRLAR KOKLU BIR DEVLET GELENEGI OLMAYAN RUSYANIN PARCALANMASINA YOL ACACAKTIR.

6
6
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title