Haberler

Rusya'dan Gelen Turist Sayısı Nisan'da Yüzde 79.28 Azaldı 10 Rus'tan 8'i Gelmedi

Güncelleme:

Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçi Nisan ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 28.07 azalışla 1.75 milyon oldu ve 1999 yılından bu yana en büyük düşüşü kaydetti.

Turizm sektöründe kayıplar giderek artıyor. Başta, uçak krizinin yaşandığı Rusya olmak üzere, hem tüm ülkelerden gelen ziyaretçi sayısında önemli düşüşler yaşanıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, Nisan ayında, istatistiklere giren 95 ülke içinde yalnızca Ermenistan, Gürcistan, İran, Yemen, Suudi Arabistan, Ürdün ve Bahreyn dışındaki tüm ülkelerden gelen turist sayısında ağırlıklı olarak yüzde 30-70 arasında azalmalar gerçekleşti.

BÜYÜK GERİLEME

Türkiye'ye Nisan ayında gelen toplam yabancı turist sayısı yüzde 28.07 düşüşle, geçen yılki 2.4 milyon kişiden, bu yıl 1.8 milyon kişiye geriledi.

RUSLAR KAYBOLDU

Türkiye'ye en çok turist gönderen Almanya'dan gelen turistlerde yüzde 35.43, Rusya'dan gelenlerde yüzde 79.28, İngiltere'den gelen turistlerde de yüzde 24.41 azalma yaşandı.

EN BÜYÜK DÜŞÜŞ AVUSTURALYA'DA

Bu dönemde en büyük düşüş yüzde 82.66 ile Avustralya'dan gelen turistlerde yaşandı. Bu ülkeyi, yüzde 80.04 ile Irak, yüzde 79.28 ile Rusya, yüzde 76.40 ile Libya, yüzde 73.58 ile Lüksemburg, yüzde 72.62 Yeni Zelanda izledi.

TÜRKİYE'YE GÖNDERDİĞİ TURİSTİ YÜZDE 50 AZALTAN ÜLKELER

Bakanlık verilerine göre Türkiye'ye yolladığı turist sayısında yüzde 50'den fazla düşüş gösteren ülkeler arasında, Belçika, İspanya, İsveç, İtalya, Portekiz, Polonya, Macaristan, Meksika, Güney Kore, Hırvatistan, Slovenya, Çin, Brnezilya, Tayland yer aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Ermenistan Gürcistan Türkiye Rusya Turizm Turizm Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (21)

Adil1:

Çok güçlü ekonomimiz var artık. Gelmesinler . akp sağolsun. Bundan sonrasını rusya düşünsün:)

33
16
yanıtYanıtla
ASLI:

birileri saçma sapan rajon kesiyo cezasını biz çekiyoruz işte sorun burda!

14
2
yanıtYanıtla
vatansever:

kendileri etti zavalli halk ceremesini cekiyor bir kabadayilik yapalim abd ye bir yalakalip yapalim dedik elimize ayagimiza dolastirdik birde 29 mayista istanbulun fethini kutluyacakmis 19 mayista nerdeydin? ama bu halka bu hersey haktir halk koyun olduktan sonra istedigin gibi güdebilirsin

9
2
yanıtYanıtla
çok bilir:

sahillerdeki otellerin büyük kısmı kapatılıp büyükbaş hayvan barınağı haline getirilmeli otellerde çalışanlar bu hayvanlara bakmalıdır. Otelcilerin katma değer sağlamadan büyük paralar kazanmasının önüne geçilmelidir Et ve süt fiyatları düşürülmeli herkes et yiyebilmelidir

7
3
yanıtYanıtla
gökhan:

TURİSTLERE YAPTIĞINIZ İNDİRİMİ KENDİ MİLLETİMİZE YAPIN DA HERKEZ MEMELEKETE GİDİCEĞİNE 1 HAFTADA ANTALYAYA GİTSİN

9
0
yanıtYanıtla
BARAN:

dikkat beyler rus turist nereye gider ege ve akdenize akpnin oyu nerede yok ege ve akdenizdeeğer o turistler konyaya gidenler olsaydı inanın ruslara bulaşmazlardısuriye hem uçağımızı düşürüyor hem roket atıyor birde vatandaşını besliyoruz neden ?

3
3
yanıtYanıtla
aaa:

ne güzel ya artık bol bol araplı iranlı görürüz. avrupalılar asyalılar latinler falan gelsin ama araplar asla! ülke iyice araplaştı bu ne ya :(

3
2
yanıtYanıtla
Battal Gazi:

Bu sene gelenler yeter bize. Rusya''da zaten ekonomik kriz var. Açlıktan nefesleri kokuyor. Avrupa ise yine Hristiyan dayanışması içinde ülkemizin fazla büyümesini istemiyorlar. Hiç kimse canını sıkmasın be sene gelmezlerse seneye tıpış tıpış gelirler. . . .

2
3
yanıtYanıtla
sutı:

görende turizmde dünya şampiyonuyduk sanacak. ben 1 ay sonrasına otel aradım yer yok. nasıl azalma var anlamadım

2
2
yanıtYanıtla
.:

1 SENEDE OTEL MI KAPANIR. YADA HANGI ISLETMECI 1 SENEDE OTELINI KAPATIR. KALDI KI ZATEN RUSLARIN UCUZ MUSTERI OLDUGUNU BILIYORUZ. ORADA GIREN DOVIZ KURLARI YUZUNDEN 3-5 KAZANIYOR. HALK ANTALYA YA AZ SAYIDA COK ZENGIN GELIRSE DAHA FAYDALI OLUR ZATEN REKLAM YUZLERINI GETIRME GIBI BIR CABA VAR SOSYAL MEDYA TUTSAGI OLMUS BIR DUNYADA COK IYI BIR REKLAM. SENEYE 2 KATINI KAZANIRIZ. YAPILACAK BUYUK HAVA ALANI ILE. SIZ BALTALAMAYINDA GERISINI HALLEDERIZ.

1
3
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title