Haberler

Rusya'dan Erdoğan'ın Mektubuna Yanıt: Yeniden İyi İlişkiler İstiyoruz

Güncelleme:

Kremlin'den Erdoğan'ın mektubuna ilk yanıt geldi: Türkiye ile yeniden iyi ilişkiler kurmak istiyoruz ancak öncelikle Ankara'nın belli adımları atması lazım.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın Rus mevkidaşlarına gönderdiği tebrik mektuplarının ardından Kremlin'den açıklama geldi. Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye ile ilişkilerin normalleşmesi ve karşılıklı yarar sağlayan işbirliği sürecine geri dönmek istediklerini ancak bunun Ankara'nın atacağı adımlara bağlı olduğunu savundu.

"İYİ İLİŞKİLER İSTİYORUZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Putin'e gönderdiği mektuba ilişkin, Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov yaptığı açıklamada, "Türkiye'yle yeniden iyi ilişkiler istiyoruz. Ankara gerekli adımları atmadıkça ilişkilerin normalleşmesi Rusya nezdinde mümkün olamaz" dedi.

"MEKTUP CEVAP VERİLECEK DÜZEYDE DEĞİL"

Peskov ayrıca Putin'e gönderilen mektubun cevap verilecek özelliklere sahip olmadığını söyledi. Peskov, " Söz konusu mektuba geleneksel diplomatik kurallar çerçevesinde cevap yazmak gerekmiyor." dedi. Peskov, ülke liderlerinin bir birlerinin özel günlerini kutlamalarının, uluslararası ilişkilerde yaygın olan bir gelenek olduğunu ifade etti.

GAZETECİLER SORDU

Moskova'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Peskov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e, Rusların milli bayramı olan 12 Haziran Rusya Günü vesilesiyle gönderdiği kutlama mesajına ilişkin soruya cevap verdi.

"ANKARA TARAFINDAN GEREKLİ ADIMLAR ATILMADIKÇA..."

Peskov, "Biz de ilişkilerin normalleşmesi ve karşılıklı yarar sağlayan işbirliği sürecine dönülmesini isteriz. Ancak Putin'in de daha önce açık bir şekilde ifade ettiği gibi, Ankara tarafından gerekli adımlar atılmadan ilişkilerin normalleşmesi Rusya için mümkün görünmüyor" dedi.

"ATILMASI GEREKEN ADIMLARI DAHA ÖNCE DİLE GETİRMİŞTİK"

Türkiye-Rusya ilişkilerinin bozulmasından üzüntü duyduklarını dile getiren Peskov, "Moskova, Türkiye ile ilişkilerin yüksek seviyede olduğu döneme değer veriyor" değerlendirmesinde bulundu.

Peskov, ilişkilerin düzelmesi için Türkiye'den bekledikleri adımları daha önce bir çok kez dile getirdiklerini ifade etti.

ERDOĞAN VE YILDIRIM MEKTUP GÖNDERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusların milli bayramı olan 12 Haziran Rusya Günü vesilesiyle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e bir kutlama mesajı göndermişti. Erdoğan mektubunda, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin'e gönderdiği kutlama mesajında, "Rusya Federasyonu'nun Milli Günü vesilesiyle Şahsınızda tüm Rus halkını milletim adına tebrik eder, önümüzdeki dönemde Türkiye ve Rusya arasındaki münasebetlerin hakettiği seviyeye yükselmesini temenni ederim" demişti.

Erdoğan mektubunda, "Rusya ve Türkiye arasındaki ilişkilerin yakın gelecekte hak ettiği düzeye gelmesini diliyorum" ifadesini kullandı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Recep Tayyip Erdoğan Moskova Türkiye Rusya Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (1)

LutfiMobil-IOS:

Uzun vadede rusya zararlı çıkacak zararlarını çekmeye başladılar

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title