Haberler

Rusya'daki Türklerin Evlerine Saldırı

Güncelleme:

Rusya'da çalışan ve okuyan Türklere yönelik baskılar arttı. Öğrenciler sınır dışı edilirken, Türklerin evlerine saldırılar gerçekleşiyor.

Uçak krizinin derinleşmesi Rusya'da yaşayan ve eğitimini sürdüren Türklerin yaşam koşullarını giderek zorlaştırıyor. Rusya'nın farklı şehirlerinde Türk öğrencilerin kaldıkları yurtlar basılıyor, öğrenciler gözaltına alınıyor. Voronezh'de okuyan Türk öğrencilerse sınır dışı ediliyor.

Voronezh'de sınır dışı edilen öğrencilerden S.K. yaşadıklarını şöyle anlatıyor: "Vize işlemlerimizi okul hallediyordu. Şimdi üniversite yönetimi hepimize 2-7 Aralık arasında Rusya'dan çıkmış olacağımıza dair tahahütname imzalatıyor. 5 yıldır buradayım. Son sınıf öğrencisiyim. Tezimi yazarken okuldan atılıyorum. 3.5 ay sonra diplomamı alacaktım. Hayatımızı, emeklerimizi, umutlarımızı kararttılar.

"SOKAĞA ÇIKAMIYORUZ"

Ölen pilot Voronezh'li olduğu için ilk bizden başlandığı söyleniyor. Türkiye'ye döndüğümüzde YÖK'ün bize denklik vermesini istiyoruz. Burada evlenmeyi düşündüğüm bir kız arkadaşım vardı. Evlilik hayallerimiz de suya düştü. Voronezh'deki 50 Türk öğrenci, başlarına bir şey gelmemesi için 25'er kişilik gruplar halinde iki arkadaşın evinde kalıyor. Korkudan yiyecek almak için bile sokağa çıkamıyoruz. Dün iki arkadaşımız sadece Türk oldukları için ev sahibi tarafından evlerinden çıkarıldı. Bu yapılan ırkçılık. AİHM'de dava açmayı düşünüyoruz."

HALKIN TAVRI DEĞİŞTİ

Novgorod'ta yaşayan yazılımcı F.F. ise komşularının kendilerine karşı tutumlarının değiştiğini belirterek, "Yan komşum polis. Normalde her sabah selamlaşırız. Dün ilk defa evin önünde beni durdurup pasaport kontrolü yaptı. Önceki gece Türk arkadaşlarımın yaşadığı evin önüne sarhoş bir kaç kişi gelerek, 'Pis Türkler çıkın dışarı' diye bağırmışlar. Polis müdahale etmemiş. Medya ve hükümet halkı kışkırtıyor. Sokağa çıkmıyoruz. Olayların yatışmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Ekatarinburg'ta okuyan D.M. ise, "Okulumuz bize sahip çıkmaya çalışıyor ancak polisin baskısı var. Dün kaldığımız yurt basıldı. 4 Türk öğrenci polis tarafından rektörün karşısına çıkarılarak durumlarında bir sıkıntı olup olmadığı yönünde sorgulandı" dedi.

SOKAĞA EN AZ 3 KİŞİ ÇIKIN

Moskova Türk Öğrenciler Birliği hafta sonu için yayınladığı duyuruda Türk öğrencilerden eğlence yerlerine gitmemelerini, sokakta yalnız dolaşmamalarını ve Türkçe konuşmamalarını istedi. Duyuruda, "Lütfen hafta sonu kimse kamuya açık yerlere gitmesin, evde veya yurtta yakın arkadaşlarıyla dayanışma içinde geçirsin. Acil bir durum olmadıkça dışarı çıkmayalım. İhtiyaç için market gibi yerlere gitmemiz gerekiyorsa en az üç kişi olarak dışarı çıkalım. Herkesin arasında yüksek sesle Türkçe konuşmayalım. Çevremizdekilerin sözlerine aldırış etmeyelim, kimseyle tartışmaya girmeyelim, Rusya'yı kötüleyici laflar sarfetmeyelim" denildi.(Kaynak: Vatan)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Rusya Federasyonu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (32)

Kurdi:

Alma kürdün ahını burnundan gelir fitil fitil. Bütün bu olanlar kürtler ülke sahibi olmsın içindi. Ama herkesin bir hesabı varsa Allahın da bir hesabı var hemde en üstün hesap...

31
14
yanıtYanıtla
Ay yıldız:

Sizinde hertarafınıza rahatlık batıyor be kardeşim.

yanıt3
yanıt10
sancarhan:

Bizin mavikuş beyinli gezi zekalıları göndermek gerekiyor Rusyaya,bakalim Diktatörlük neymiş görsünler

14
22
yanıtYanıtla
deef:

bu rusların ve putin in acizliği ve güçsüzlüğüdür. Ey Türk milleti ve devleti ne kadar büyük bir yüreğe sahip olduğunu gör.

12
15
yanıtYanıtla
amed:

elinize sağlık ruslar türkler biraz ezilmeden insan olmazlar

5
21
yanıtYanıtla
haci putin:

bu fasist turkmenleri korumak icin ucagi vurdular yoksa ruslarla bi sorunumuz yoktu

0
24
yanıtYanıtla
044Mobil-ANDROID:

Rusları bizden soracaqsınız Azeriler bilir ruslar ne maldır hala ruslarla evlenmek isteyen ahmaqlar var

11
12
yanıtYanıtla
OSMANLININ TORUNLARIYIZ:

Arkadaşlar bizde napalım Turkiyedeki Ruslarimi Dövelim oglum bu Ruslar bizim Osmanlı Torunları oldumuzu bilmiyor Şimdi Türkü Kürdü Rusmu Dövelim

8
10
yanıtYanıtla
LAN BU RUSYA DENEN...:

DEVLET BOZUNTUSU NE BASİT ÇÖPTEN BİR DEVLETMİŞ BU KADAR BÜYÜK BİR DEVLETİN BÖYLE ÇOCUKSU APTALCA ŞEYLER YAPMASI GÜLÜNÇ BENCE GİTTİKÇE KOMİKLEŞTİLER RESMEN :))ORADA OKUYAN, ÇALIŞAN TÜRK VATANDAŞLARDAN İNTİKAMMI ALINIR BU NASIL BİR KAFA YAPISI NE KADAR BASİT İNSANLAR NE KADAR BASİT BİR DEVLET ŞAŞTIM RESMEN :))

15
2
yanıtYanıtla
turan devlet:

hepsi fasist bu ruslar kendini birsey sanediyorlar dayayi yince kuzu gibi oluyorlar az dayak atmadig burda almanyada ruslara

yanıt0
yanıt0
Tüm 32 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title