Haberler

Rusya'daki Ekonomik Krizin Zirve Noktası Aşıldı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'daki ekonomik krizin zirve noktasının geride kaldığını söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'daki ekonomik krizin zirve noktasının geride kaldığını söyledi.

Rusya'da düzenlenen 7. Yatırım Formu'nunda konuşan Putin, "Bakanlar Kurulu ve Merkez Bankasının etkin faaliyetleri sonucu ülkedeki ekonomik krizin en yüksek noktası aşıldı" dedi.

Hükümetin, yakın gelecekte ekonomik büyüme beklentisi içerisinde olduğunu aktaran Putin, ülkede döviz dalgalanmasının en aza indirilmesi ve makro ekonomik istikrarın sağlanması için gerekenlerin yapılacağını belirterek yatırımcılara, yolsuzlukla mücadele sisteminin geliştirileceği sözünü verdi.

Suriye'deki hava operasyonlarıyla ekonominin bağdaştırılmaması gerektiğini de belirten Putin, Rusya'nın Suriye'de terörle mücadele ettiğini savunarak, herhangi bir liderlik amaçları olmadığını söyledi.

Putin, " Suriye'de uluslararası normlara uygun olarak bulunuyoruz. Suriye'de liderlik gibi amacımız yok, orada tek bir lider olabilir o da Suriye halkıdır" diye konuştu.

Rusya'nın, Suriye sorunun çözümü konusundaki çabalarına değinen ve Pentagon'dan bir heyeti Moskova'ya davet ettiğini ve Washington'a Başbakan Dmitriy Medvedev'in başkanlığında bir delegasyon göndermeye hazır olduğunu kaydeden Putin, bu çabalarına ABD tarafından karşılık verilmediğini dile getirdi.

Rusya Devlet Başkanı, AB ve ABD'yi, Suriye'deki sorunun çözülmesi için tarafları siyasi diyalog sürecine teşvik etmek için nüfuzlarını kullanmaya çağırdı.

Suriye'de ılımlı muhalefeti vurdukları yönündeki iddiaları da yalanlayan Putin, ABD'nin Özgür Suriye Ordusu'na sağladığı silahların teröristlerin eline geçmesinden endişe ettiklerini de dile getirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Rusya Federasyonu Vladimir Putin Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title