Haberler

Rusya, Türk Akademisyeni Gözaltında Tutuyor; 24 İşçiyi Kapı Önüne Koyuyor

Güncelleme:

Trakya Üniversitesi araştırma görevlisi Cemalettin Yavuz, 3 gündür Rusya'nın Çeboksarı şehrinde gözaltında tutuluyor. Ayrıca Rusya, 24 Türk işçiyi de sınır dışı etme kararı aldı.

Trakya Üniversitesi araştırma görevlisi Cemalettin Yavuz'un Rusya'nın Çeboksarı şehrinde gözaltında tutulduğu bildirildi. Ayrıca Rusya'nın Karadeniz kıyısındaki Anapa şehrinde bir inşaat şirketinde çalışan 24 Türk işçinin sınır dışı edileceği belirtildi.

TÜRK AKADEMİSYEN 3 GÜNDÜR GÖZALTINDA

Türkiye'nin Kazan Başkonsolosluğundan yapılan açıklamaya göre, Yavuz, Çuvaşistan Cumhuriyeti Devlet İnsani Bilimler Enstitüsünün davetlisi olarak usulüne uygun vizeyle geldiği Çeboksarı'da 27 Kasım'da gözaltına alındı.

5 YIL RUSYA'YA GİRİŞ YASAĞI

Yavuz hakkında sınırdışı edilme ve 5 yıl Rusya'ya giriş yasağı kararı verildiği belirtilen açıklamada, "Her ne kadar izahı ve anlaşılması güç olsa da Yavuz'a yöneltilen suçlama, bilimsel ve teknik vizeyle geldiği Rusya'da, aynı zamanda Rusça kursu aldığı, bu nedenle de vize ihlali yaptığı şeklinde" denildi.

10-11 ARALIK'TA DÖNÜŞÜ SAĞLANACAK

Açıklamada, Kazan Başkonsolosluğunun, Yavuz'un serbest bırakılması ve Türkiye'ye dönüşünün sağlanmasını teminen Rus makamları nezdinde girişimlerde bulunduğu ifade edilerek, "Rusya Dışişleri Bakanlığının Çeboksarı Temsilciliğine iletilen Nota'mıza henüz resmi yanıt alınmamakla birlikte ilgili makamlar bu kez, Yavuz'un 10-11 Aralık tarihlerinde ülkemize dönüşünün sağlanacağını bildirilmişlerdir" ifadeleri kullanıldı.

24 TÜRK İŞÇİ DE SINIR DIŞI EDİLİYOR

Rusya'nın Karadeniz kıyısındaki Anapa şehrinde bir inşaat şirketinde çalışan 24 Türk işçinin sınır dışı edileceği belirtildi. Rusya Federal Yargı İcra Servisi'nden (FSSP) yapılan açıklamaya göre, inşaat alanında yapılan kimlik kontrolünde 24 Türk işçinin Rus mevzuatlarını ihlal ettiği tespit edildi. Açıklamada, "Yasayı ihlal edenler Vardan kasabasındaki özel tesiste bekletilmekte. Belgelerin hazırlanmasının ardından işçiler Türkiye'ye gönderilecek." denildi.

26 TÜRK İŞ ADAMI DA GÖZALTINA ALINMIŞTI

Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Kupası C Grubu'nda yapacakları Enisey maçı için Rusya'ya giden Edirne Belediyesi Edirnespor kafilesi, Moskova'da hiçbir gerekçe gösterilmeden yaklaşık 2 saat bekletilmiş ve Sibirya'ya aktarma uçağını kaçırmıştı. Tarım Fuarı'na katılmak üzere Türkiye'den Rusya'nın Krasnodar şehrine giden 26 Türk iş adamı da gözaltına alınmıştı. Saratov şehrinde polisin Türk öğrencilerin yaşadığı üniversite yurduna sabah erken saatlerde baskın yaptığı ve bazı Türk öğrencileri gözaltına aldığı bildirilmişti.

DIŞİŞLERİ UYARMIŞTI

Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği, Rus makamlarından bu ülkede yaşayan Türk vatandaşlarına yönelik baskılara son verilmesi çağrısında bulunmuştu. Dışişleri Bakanlığı de Rusya Federasyonu'na ilişkin seyahat duyurusu yayımlayarak, Türk vatandaşlarının aciliyet ve önem arz etmeyen seyahatlerini ertelemelerinde yarar görüldüğünü duyurmuştu.

UÇAK KRİZİ

Türkiye-Suriye sınırında Türk hava sahasını, 5 dakika içinde 10 kez uyarılmasına rağmen ihlal eden SU-24 tipi savaş uçağına angajman kuralları çerçevesinde bölgede devriye görevinde bulunan iki Türk F-16 uçağı müdahalede bulunmuştu. Rusya, Hatay'ın Yayladağı ilçesinin karşısında Suriye'nin Bayırbucak bölgesine düşen uçağın kendisine ait olduğunu açıklamış, NATO, uçağın hava ihlali yaptığına ilişkin Türkiye'nin paylaştığı bilgilerin doğruluğunu teyit etmişti. Ekim ayı başında da Rusya'ya ait savaş uçakları Türk hava sahasını ihlal etmiş, Rus yetkililer olayın ardından özür dileyerek benzer durumların tekrarlanmayacağını bildirmişti. Türkiye ise hava sahası ihlallerine askeri karşılık verilmesini içeren angajman kurallarının uygulanacağı uyarısını yinelemişti.

Kaynak: AA / Güncel

Trakya Üniversitesi Karadeniz Moskova Türkiye Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (1)

türkMobil-IOS:

Yeter atık ya hatleri iyice aştı bunların türkiye bogazı kapatmalıdır

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title