Haberler

Rusya'da Gözaltına Alınan Türk İş Adamları

Fuara katılmak üzere gittikleri Rusya'ya gözaltına alınan Çorumlu iş adamının yurda döndüğü bildirildi.

Fuara katılmak üzere gittikleri Rusya'ya gözaltına alınan Çorumlu iş adamının yurda döndüğü bildirildi.

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, yaptığı yazılı açıklamada, Rusya'da katıldıkları Krasnodar Yugagro tarım fuarına turist olarak katılmaları sebebiyle göçmen bürosunca gözaltına alınan iş adamları Halil Erkan, Tuncay Maituna, Fahri Altıkardeş, Arif Tenikeci ve Hilmi Şahin'in yaklaşık 3 gün süren alıkonulma sürecinin ardından bu sabah yurda döndüklerini belirtti.

Psikolojik baskıya maruz tutulan ve hak etmedikleri muameleyle karşılaşan iş adamlarının başta Çorum milletvekilleri olmak üzere Dışişleri Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığının girişimleri ile herhangi bir zarara uğramadan memleketlerine ulaştıklarını anlatan Başaranhıncal, "İki ülke arasındaki siyasi gerginlikten dolayı önemli bir sıkıntıyı atlatmış bulunmaktayız. İş adamlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Bu tür olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum. Bu yaşananlar, bir fuara katılmak üzere bir ülkeye giden iş adamlarının hak ettiği bir durum değildir" ifadelerini kullandı.

Başaranhıncal, süreci yakından takip ederek diplomatik kaynakları harekete geçirmelerinden dolayı AK Parti Çorum Milletvekilleri Salim Uslu, Ahmet Sami Ceylan ve Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt'a, ayrıca yurt dışında olmasına karşın süreci telefon görüşmeleriyle takip eden CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse'ye teşekkür etti.

Kaynak: AA / Yerel

Rusya Federasyonu Krasnodar Türk İş Çorum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title