Haberler

Rusya: Bağdat Yönetimi İsterse Irak'ta Hava Operasyonunu Gndeme Alabiliriz

Rusya Parlamentosu üst kanadı sözcüsü Valentina Matviyenko, Bağdat yönetiminin talep etmesi durumunda Irak'ta da hava operasyonlarını gündeme alabileceklerini açıkladı.

Rusya Parlamentosu üst kanadı sözcüsü Valentina Matviyenko, Bağdat yönetiminin talep etmesi durumunda Irak'ta da hava operasyonlarını gündeme alabileceklerini açıkladı.

Amman'da Ürdün Başbakan yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Nasser Judeh ile görüşmesinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Matviyenko, Suriye'de yürüttükleri hava operasyonlarını, talep gelmesi durumunda Irak'ta da sürdürebileceklerini söyledi.

"Eğer Irak'tan Rusya Federasyonu'na resmi bir mesaj gelirse, hava kuvvetlerimizin operasyonlara katılması konusunu politik ve askeri olarak amaçlarımıza uygun olup olmadığını gündeme alırız" diyen Matviyenko, bu konuda bugüne kadar bir talep gelmediğini de sözlerine ekledi. - Amman

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bağdat Amman Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title