Haberler
BBC

Rusya: ABD ile Suriye'de İş Birliğine Hazırız

Rus Interfax haber ajansı, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Suriye konusunda ABD ile iş birliği yapmaya "tamamen hazır" olduklarını açıkladığını yazdı.

Rus Interfax haber ajansı, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Suriye konusunda ABD ile iş birliği yapmaya "tamamen hazır" olduklarını açıkladığını duyurdu.

Interfax, Lavrov'un açıklamayı Ürdünlü mevkidaşı ile görüşmesi sırasında yaptığını belirtti.

Interfax'a göre, Rus Dışişleri Bakan Yardımcısı Mikhail Bogdanov da Kazakistan'ın başkenti Astana'da yapılacak olan Suriye barış görüşmelerinde, Suriyeli silahlı muhaliflerin de bulunmasını umut ettiklerini belirtti.

Görüşmeler 3-4 Mayıs'ta yapılacak.

Son aylarda uluslararası basında Rusya ile ABD birliklerinin Suriye'de bazı bölgelerde birlikte hareket ettiğine dair haberler yer alıyordu.

Ancak Rusya ABD'nin ay başında, Suriye yönetiminin düzenlediği iddia edilen kimyasal saldırı sonrası Suriye'ye hava saldırısı düzenlemesine tepki göstermişti.

ABD, 7 Nisan'da Başkan Donald Trump'ın talimatıyla Doğu Akdeniz'de bulunan gemilerinden ateşlediği Tomahawk füzeleri ile Suriye'deki El Şayrat Hava Üssü'nü vurmuştu.

ABD ve Rusya, Salı günü Türkiye'nin Irak'ın Şengal (Sincar) ve Suriye'nin Karaçok Dağı'na düzenlediği hava saldırılarına da

BBC

Mikhail Bogdanov Sergey Lavrov Suriye Rusya Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title