Haberler

Rüştü Reçber ve Engin İpekoğlu, Derbiyi Yorumladı

Güncelleme:

Türk futbolunun efsane kalecilerinden Engin İpekoğlu ve Rüştü Reçber, tansiyonu düşük ve seyir zevki yüksek bir Beşiktaş - F.Bahçe derbisi bekliyor.

Türk futbolunun unutulmaz kalecileri Rüştü Reçber ve Engin İpekoğlu, geçmişte olduğu gibi gerginlikten uzak ve güzel futbolun oynandığı bir Beşiktaş- Fenerbahçe derbisi bekliyor.

Al Jazeera Türk'ün haberine göre; Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın kalesinde toplam beş Süper Lig şampiyonluğu yaşayan Reçber, Pazar günkü derbinin çekişmeli geçeceğini düşünüyor.

"BEŞİKTAŞ'IN 3 PUANA DAHA ÇOK İHTİYACI VAR"

Derbilerin her sonuca açık olduğunu belirten Reçber'e göre Beşiktaş'ın avantajı iç sahada oynaması ve sezonu ikinci bitirme hedefi doğrultusunda üç puana Fenerbahçe'den daha çok ihtiyaç duyması.

"BEŞİKTAŞ'IN SIKINTISI BİRKAÇ OYUNCUYA ENDEKSLİ OLMASI"

Beşiktaş'ın ligin en az gol yiyen takımlarından biri olduğuna dikkat çeken Reçber, "Bu demektir ki defansif anlayış anlamında doğru işler yapmışlar. Sıkıntıları birkaç oyuncuya endeksli oynamaları" dedi.

"BEŞİKTAŞ KISA VE NET OYNARSA, RAKİBİ ZORLAYABİLİR"

Oğuzhan'ın performansının Siyah-Beyazlı ekip için önemli olduğunu vurgulayan eski kaleci, "İlk 11'de oynaması halinde Gökhan Töre'nin de Oğuzhan'a eşlik etmesi Beşiktaş'ın artısı olacaktır. Fenerbahçe savunması rakibe pozisyon verebiliyor. Beşiktaş ileriye kısa ve net oynayabilirse rakip savunmayı zorlayabilir" diye konuştu.

"İki tarafın da iyi mücadele edeceği ve istekli oynayacağı, çekişmeli bir maç bekliyorum."

"Fenerbahçe'nin oyun düzeni kişi bazlı değil. Bir bütün olarak hareket etme üzerine kurulu" diyen 40 yaşındaki futbol adamı, Sarı Lacivertli ekipte öne çıkacak oyuncularla ilgili şunları söyledi:

"FENERBAHÇE'DE EMRE KİLİT İSİM"

"Emenike ve Sow'un hücumda fark yaratabilecek isimler olacak. Bekler Caner ve Gökhan'ın da takıma sürekli katkı sağlamaları mühim. Mehmet Topal da oyunun gidişatını belirlebilir. Tabii ki ortada Emre pozisyon üretme anlamında yine kilit isim."

"BEŞİKTAŞ - FENERBAHÇE MAÇLARI GERGİN GEÇMEZ"

Rüştü Reçber, Galatasaray-Fenerbahçe maçlarının aksine Beşiktaş-Fenerbahçe derbilerinin daha düşük tansiyonlu geçtiğini, ilk yarıdaki 3-3'lük maçın bunun en yakın örneği olduğunu söyledi.

Reçber, "Oynadığım dönemde de, sonrasında izlediğim dönemde de gerginlik ve stresin olduğu maçlar çok azdır. Genelde sakin ve rahat ortamlarda geçmiştir. Futbol anlamında da izleyenleri çoğu zaman tatmin etmiştir. Saha içinde fair-play ruhu olduğu takdirde tansiyon yükselmeyecektir" dedi.

"E-BİLET, ŞİDDETİN ÖNLENMESİNE YARDIMCI OLACAK"

Reçber, 14 Nisan'da uygulanmaya başlayan e-bilet sisteminin Türk futbolunda şiddeyi önlemede ve güvenlik anlamında yararlı olacağını düşünüyor.

"Tabii ki kulüpler ilk etapta sıkıntı yaşayacaktır ama bu süreçte bu sıkıntıları gözlemleyip sistemi sorunsuz hale getireceklerdir" diyen Reçber, asıl sıkıntının sistem oturana kadar taraftarların takımlarına tam anlamıyla destek verememesi olacağının altını çizdi.

"ÖNCE CENTİLMENLİK VE SAYGI"

Engin İpekoğlu, Rüştü Reçber'den önce Fenerbahçe'nin birinci kalecisiydi. O da Reçber gibi iki kulüpte de şampiyonluk yaşadı. İpekoğlu, derbide her şeyden önce centilmenliğin ve karşılıklı saygının ön planda olmasını diliyor.

"Fenerbahçe ve Beşiktaş camialar birbirlerine uzak gibi dursa da, taraftarlar birbirlerine sempatiyle yaklaşır" diyen İpekoğlu'nun beklentisi, seyir zevki yüksek bir derbi.

"BEŞİKTAŞ DİNAMİK OYNUYOR, FENERBAHÇE AYAK UYDURACAKTIR"

PTT 1. Lig ekiplerinden Fethiyespor'da teknik direktör olarak görev yapan 52 yaşındaki futbol adamına göre Beşiktaş sürekli gelişiyor ve tempolu oynayabilen, dinamik bir takım haline geldi.

Fenerbahçe'nin Beşiktaş'ın yüksek temposuna ayak uyduracağını düşünen İpekoğlu, iki takımın futbol niteliklerinin ortaya heyecan dozu yüksek bir mücadele çıkacaracağına inanıyor.

"DERBİDE FAVORİ OLMAZ"

Beşiktaş'ın ligi ikinci bitirip doğrudan Şampiyonlar Ligi'ne gitme hesabı yaptığını, Fenerbahçe'nin kazanarak şampiyonluğunu ilan etmek istediğini vurgulayan İpekoğlu, "İki tarafın da kendi açısından çok önemli bir derbi. Herkesin bildiği gibi derbide favori olmaz" dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Rüştü Reçber Gökhan Töre Fenerbahçe Beşiktaş Spor Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title