Haberler

Russel Crowe Yeni Filmini Tarihi Yarımada'da Çekecek

Yönetmenliğini ve başrolünü ‘Gladyatör’, ‘Akıl Oyunları’ gibi filmlerden tanıdığımız Russel Crowe’un üstlendiği ‘The Water Diviner’ adlı filmin çekimlerinin 2013 sonunda başlaması planlanıyor.

Daha önce Argo, James Bond ‘Skyfall’, Taken 2, Two Faces of January gibi Hollywood yapımlarına ev sahipliği yapan Fatih, bu kez de Çanakkale Savaşı’nda çocuklarını kaybeden ve onları aramak için Türkiye’ye gelen bir babanın hikayesinin anlatıldığı filme mekan olacak.

Balat, Sultanahmet, Ayasofya ve çevresinde geçmesi düşünülen İstanbul çekimleri dışında, filmin diğer sahneleri için Edirne ve Kapadokya’da da mekan bakıldı.

Filmde beyaz perdeye savaş sahnelerinden çok insan hikayeleri ve ailelerin arka planda yaşadıkları yansıyacak.

Filmin Türkiye ayağını Anka film ve yapımcı Ali Akdeniz üstlendi.

Konuyla ilgili bilgi veren Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ‘Fatih zaten doğal bir film platosu. Biz de tarihi dokuya yönelik yaptığımız çalışmalarla bu zenginliğin ayakta kalması için çalışıyoruz.’ dedi. Ülkemizin tanıtımına katkıda bulunacağını düşündükleri bu projeleri desteklediklerini belirten Demir, ‘Sadece Hollywood’ın değil Bollywood’ın da gözü Fatih’te. İlçemize dev prodüksiyonlu projeler kadar, Hint yapımları ve yabancı diziler de büyük ilgi gösteriyor. Bunun yanısıra bugün ülkemizde severek takip edilen birçok yerli yapım da yine Fener-Balat, Eminönü, Samatya, Sultanahmet ve çevresi gibi yerlerde çekiliyor. Biz Fatih Belediyesi olarak hepsine destek vermeye, yardımcı olmaya çalışıyoruz.’ dedi.

DEKOR SOKAK ‘SALİHPAŞA CADDESİ’

Geçtiğimiz dönemlerde ‘Öyle Bir Geçer Zaman ki’ adlı diziye ev sahipliği yapan Zeyrek Salihpaşa Caddesi tarihine uygun yenilenen cepheleriyle dönem filmleri için hazır plato haline geldi. Tamamen aslına uygun olarak yenilenen binalar, yapıldığı dönem olan 1800’lü yılların mimarisini yansıtıyor.

FATİH DÖNEM FİLMLERİNİN GÖZDESİ

En son Fatih’te, bu sonbahar gösterime girmesi beklenen Two Faces of January (Ocak Ayının İki Yüzü) çekilmişti. Bir dönem filmi olan yapıma Balat ve çevresi mekan olmuştu.

Kaynak: Star / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title