Haberler

Ruslardan Pyd ve Ceyş Es-Suvvar'a Hava Desteği

Rus ordusuna ait savaş uçaklarının, muhaliflerin Halep'in kuzeyinde PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD güçlerinin elinden aldığı köylere saldırdığı bildirildi.

Rus ordusuna ait savaş uçaklarının, muhaliflerin Halep'in kuzeyinde PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD güçlerinin elinden aldığı köylere saldırdığı bildirildi.

Şam Cephesinin basın sorumlusu Ebu Mahmud Naseer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, muhalif birliklerin, Halep'in kuzeyinde Azez ilçesi ile Deyr Cemal beldesi arasındaki Teneb, Malikiye, Mathna, El Faysal ve Şavrac köylerini PKK'nın Suriye'deki uzantısı olan PYD güçlerinin elinden aldığını söyledi.

"Muhaliflerin söz konusu köyleri aldıktan sonra Rus savaş uçakları, Teneb, Malikiye, Mathna, El Faysal ve Şavrac köylerine yoğun bir şekilde saldırdı" diyen Naseer, "PYD güçleri ile Ceyş es-Suvvar (Devrim ordusu) bölgede beraber hareket ediyor. Muhaliflerle alakası olmayan Ceyş es-Suvvar muhalif köylere saldırıyor. Rus uçakları, PYD ve Ceyş es-Suvvar'a hava desteği veriyor" dedi.

Bu arada Halep'teki yerel aktivistler de PYD güçlerinin Halep'in kuzeyindeki Şeyh Maksud bölgesinde kentin kuzeye açılan Kastello yolundan geçen araçlara ateş açtığını ve muhaliflerin de PYD güçlerine ağır silahlarla saldırdığını ifade etti.

Kaynaklar, Rus savaş uçaklarının Kastello yoluna 7 hava saldırısı düzenlediğini, Suriye'nin kuzeyinde PYD güçleriyle hareket eden Ceyş es-Suvvar'ın da Deyr Cemal bölgesine havan toplarıyla saldırdığını aktardı.

Rus ordusuna ait savaş uçakları, Suriye'ye geldiği Eylül ayından bu yana Halep, Humus, İdlib, Hama ve Lazkiye'nin kuzeyindeki Bayırbucak Türkmen bölgesine saldırıyor. Rus uçaklarının Ekim ayı sonuna kadar muhalif bölgelere düzenlediği saldırılarda 263 kişinin yaşamını yitirdiği açıklanmıştı.

Rus uçakları, İdlib ve Halep'in kuzeyinde sınır kapılarında insani yardım taşıyan tır sahasına da şimdiye kadar 3 saldırı gerçekleştirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Demokratik Birlik Partisi Suriye Azez Şam Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title