Haberler

Rus Turistleri Almak İçin Türkiye'ye Boş Uçaklar Geliyor

Güncelleme:

Rus devlet yetkililerinin acentelere bildiri gönderip rezervasyonları iptal ettirdiği ve Türkiye'deki Rus vatandaşlar için boş uçak gönderdiği bildirildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, açıklamaları ve Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un " Türkiye'ye gitmeyin" uyarısının ardından Rus devlet yetkililerinin acentelere bildiri gönderip rezervasyonları iptal ettirdiği ve Türkiye'deki Rus vatandaşlar için boş uçak gönderdiği bildirildi.

"BEKLENTİ KALMADI"

Gerilen ikili ilişkilerin ardından etkilenen turizm pazarını değerlendiren Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ali Kızıldağ, 2016 yılından iyi yönde bir beklentilerinin olduğunu ancak yaşanan son olayla beklentilerinin kaybolduğunu söyledi. Kızıldağ, Rusya'daki tur operatörleri ile yaptığı görüşmede Rus devlet yetkililerinin tur operatörlerine bildiri gönderip rezervasyonları iptal ettirip sadece Türkiye'deki Rusları almak için boş uçakların gönderildiğini öğrendiğini söyledi.

CİDDİ BİR TEHLİKENİN İÇİNDEYİZ,SATIŞLAR DURDU

Krizden yılbaşı rezervasyonların da etkilediğinden söz eden Başkan Kızıldağ, "2015 pazarında Rus pazarında ciddi bir kaybımız var. Gelecek yıl bir toparlanma bekliyorduk ancak gelinen noktada bu yaşan olaydan sonra ciddi bir tehlikesinin içerisindeyiz. Bundan nasıl kurtuluruz ona bakmak lazım. Rus devlet yetkilileri bütün tur operatörlerine bildiri gönderip uçakların boş gönderilmesini sadece Rusya'ya dönecek turistleri almak için bir operasyon düzenleme kararı aldı. Rezervasyonların iptali için talimat verildi.

Oradaki tur operatörleri de yapılmış rezervasyonların yolcularını uçurmayıp uçakları buraya boş gönderip buradaki yolcuları alacak. Satışlar kesinlikle durdu. Kış ayındayız Rus operasyonu özellikle bizim için yaz aylarında önemli. Oradaki faaliyet gösteren Türk tur operatörlerimiz bugüne kadar o pazarı sıfırdan başlatan operatörlerimiz ciddi şekilde tedirgin. Onlardan aldığımız bilgilere göre de her an onları bitirebilirler. Rusya'dan özellikle yılbaşında hemen her tur operatörünün uçuşları olurdu buraya. Ruslar sektöre en azından 10 günlük bir nefes aldırıyordu yıl başında. Şimdi bu durumda tehlikede" diye konuştu.

"BOŞ KONUŞMALARI BIRAKIN"

Yaşanan her krizin ardından her konuda bilgi sahibi olduklarını öne sürenlerin, televizyon kanallarına çıkarak açıklamalar yaptığını ve bunun da gerilimi tırmandırdığını söyleyen Kızıldağ, "Bu durumunun bir an önce düzeltilmesi ve gerginliğin yumuşatılması lazım. Doğalgaz alışverişinden tutun da Rusya'daki gıda, inşaat ve turizm şirketlerine kadar hatta Rusya'da yaşayan yerleşmiş Türkler'in de konumları var. Turizmciler olarak bu sorunun bitirilmesini bekliyoruz. Bir de her konuda bilgi sahibi olan insanların sürekli olarak televizyon kanallarına çıkıp konuşmalarını istemiyoruz. Turizm konusunu bari konuşmasınlar, turizmcilere bıraksınlar. Bizim ekonomik gelişmeye ihtiyacımız var savaşa ihtiyacımız yok. Bırakın boş konuşmaları herkes her konuda uzman olmuş. Vatandaş olarak bu türden konuların bilip bilmeyen herkesin konuşmasından sıkıldık" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Rusya Federasyonu Vladimir Putin Sergey Lavrov Türkiye Politika Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (124)

VatantaşMobil-IOS:

Başlarım lan otelcilere, yerli turiste dünyanın parası... Aç ruslara 10 da 1 fiyatına tatil.. İç pazarı canlandırın Allah'sızlar... İyi oldu...

32
3
yanıtYanıtla
iskender karagøz:

Siz girgira devam edin. Hic ummadiginiz anda kafaniza 100000 mega tonluk atom bombasi dustugunde Allah deme vakti bulamayacaksiniz.

17
17
yanıtYanıtla
adanalı:

sen napacan ozaman, hemen şimdi pırını pırtını topla rusyaya kaç. . biz korkmuyoruzzz

yanıt14
yanıt10
iskender karagøz:

Biryere kacmama gerek yokki. Turkiyeden cok cok uzaklarda yasiyorum. Elimde biram yalanci Pinokyoyu seyrediyorum.

yanıt3
yanıt2
vatani beli:

seninde pasdadan kismetini. alirsin yaninda kina beles korkma olumden ote koy.yok

yanıt0
yanıt2
vatani beli:

demir taslarrrr size bomba dokun masin isterseniz bu ulkeden.gidin

yanıt1
yanıt2
asaMobil-ANDROID:

Rusya bizim uçağımızi düşürse bizim vatandaşımız inadına rusyaya gider para kazandirirdi

31
2
yanıtYanıtla
gayserili:

Turizimcinin su anda ''canimiz malimiz vatana feda olsun'' demesinin vaktidir.

22
10
yanıtYanıtla
alpha türk:

yeter kasaları doldurduğunuz, ağlıcakmısın ulan birazda yerli turiste çalışın aynı paray biz aynı otelde kalamıyoz. yalaklık diz boyu

28
3
yanıtYanıtla
birbilenadam:

Kesinlikle katılıyorum. Uçak bileti dahil yabancıların ödediği parayı ödüyorum ve diyorum ki, ''uçakla gelmeyeceğim bu para size kalsın, aynı paraya aynı tatili alayım. '' İnan aynı hizmeti aynı paraya bana vermiyorlar. 199 euroya 15 gün tatil ve uçak parası dahil. Aynı tatili ben 750 euroya satın alıyorum.

yanıt3
yanıt0
Tüm 124 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title