Haberler

Rus Şirket, Uçak Satın Alırsa, Türkiye'de Parça Üretmeyi Teklif Etti

Güncelleme:

Rus uçak üreticisi Sukhoi, Türkiye'de yatırım yapmayı planlıyor. Şirket uçak satıp, parçalarını ise bizde üretecek tesis kurmayı teklif etti.

Rusya'nın iş dünyası haberleri ajansı Prime, Sukhoi Başkan Yardımcısı Yevgeny Andrachnikov ile bir söyleşi yaptı. Andrachnikov, şirket olarak Çin pazarına girmek istediklerini, bunun için de uçak alım garantisi karşılığında Çin'de uçak parçası üretmeyi düşündüklerini söyledi.

AYNI TEKLİF TÜRKİYE İÇİN GEÇERLİ

Rus yönetici, aynı yöntemle Türkiye ve Hindistan pazarlarına girmek istediklerini de dile getirdi. Bir havayolu şirketi kurmayı planlayan Nikaragua hükümetiyle görüştüklerini belirten Andrachnikov, Rusya'da ise ekonominin durumu nedeniyle yerel havayollarının zorlandığını kaydetti. Sukhoi şirketi, uçakların sürümünü artırmak için Rus spor kulüpleriyle görüşmelere de başlayacak.

HOKEYCİ PAZARLIYOR

Spor kulüplerine uçak kiralamak istediklerini belirten Andrachnikov, sadece Rus buz hokeyi ligi takımlarının yurtdışı maçları için 10-12 uçağa ihtiyacı olduğunu belirtti. Bu yıl başında Sukhoi iş jetini satmaya başlayan şirket, yine bu yıl 44 adet SSJ-100 model uçak satmayı planlıyor. Sukhoi daha sonra rakamı 60 uçağa çıkarmanın planlarını da yapıyor. (Kaynak: Milliyet)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Çin Halk Cumhuriyeti Rusya Federasyonu Türkiye Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (22)

Menderes önalanmobilWeb@haberler.com:

Ucak yapmak cocuk işi degil. Bırakın boeng ve aırbas yapmaya devam etsın. Türklerin veya Rusların yaptıgı ucağa asla binmem. Mühendisleri ailemden olsa dahı??

8
29
yanıtYanıtla
sametmobilWeb@haberler.com:

Hanşi biz kendş uçağımızı helikopterimizi üretiyorduk yoksa seçim öncesi gargaramıydı...

7
8
yanıtYanıtla
rusmobilWeb@haberler.com:

Rusyada yasiyorum tamam adamlar alkolik ama bu tarz uretimleri cok basarili gercekten saglam sanayi ve uretimleri var turkiyeden kat kat ustun olduklari bu konuda belli.

15
0
yanıtYanıtla
zeki babamobilWeb@haberler.com:

Hemen burda edebiyat yapmayın. Siz antonov uçaklarını gördünüz mü Bilip bilmeden konuşmayın. Burda esas olan sistem.parça değil.

15
0
yanıtYanıtla
batı güdümünden kurtulmak lazım.:

Rusların tek eksiği Amerikan filmleri gibi millete pazarlama yapamıyorlar. Halbuki uzaya ilk çıka teknoloji onlarda. Ayrıca uçak konusunda da üstünler. çünkü boeing, airbus gibi markalar aslında konsorsiyum. yani tek başlarına üretemiyorlar. halbuki ruslar herşeyi tekbaşına yapıyor. Siyasi olarakda batıdan kurtulmak lazım. Son ermeni soykırım olayları bizim acilen yeni dış politika geliştirmemiz gerektiğini belirtiyor. Ama bu iş Akape ile olmaz . Çünkü tayyipin bebeleri Abd siz bir hiç olurlar.

13
1
yanıtYanıtla
XmanmobilWeb@haberler.com:

Hosteslerde rus olsun ama. Bizim kezbanlar olmasin

14
0
yanıtYanıtla
MuhtarMobil-IOS:

Bir çok otomobilin plastik jant kapağı ülkemizde üretiliyor zaten

9
4
yanıtYanıtla
930Mobil-IOS:

Slk Dünya'nın en iyi kargo uçağı bile onlarda ml herif.

11
0
yanıtYanıtla
OZ:

Sınıfının en iyi teknolojisine sahip ucak sukhoi super jet.

8
3
yanıtYanıtla
Stuttgart 61Mobil-IOS:

Menderes önalan gibi eziklerle ancak bu millet tofas sürer.

7
3
yanıtYanıtla
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title