Haberler

Rus Savaş Gemileri Çanakkale Boğazından Geçti

Güncelleme:

Çanakkale Boğazı'na, bugün saat 06.30'da Marmara Denizi'nden giriş yapan 3 Rus savaş gemisi Ege Denizi'ne doğru yol aldı.

Suriye'de devam eden iç savaş nedeniyle Akdeniz'deki varlığını hissettirmek için uzun süredir Karadeniz filosundaki gemilerini bölgede görevlendiren Rus Donanması, bugün 3 savaş gemisini daha Çanakkale Boğazı'ndan geçirdi.

İlk olarak 127 borda numaralı 'Minsk' adlı gemi saat 08.20'de Nara Burnu'nu dönüp, Çanakkale önlerine ulaştı. Daha sonra 142 bordo numaramı 'Novocherkassk' adlı gemi Çanakkale Boğazı'na ulaştı. Son olarak ise 08.45'te 016 bordo numaralı 'Georgypobedonoets' adlı savaş gemisi bogazda gemilerin manevra yapması en zor nokta olan Nara Burnu'nu döndükten sonra Ege Denizi'ne doğru diğer gemilerin ardınan yol aldı.

Rus savaş gemilerine boğaz geçişi sırasında Türk Sahil Güvenlik botu eşlik etti. savaş gemilerinin 10.30'da 36 milli boğaz geçişini tamamlayarak Ege denizi'ne açılacağı ardından da Akdeniz'e ineceği öğrenildi. - Çanakkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Marmara Denizi Ege Denizi Çanakkale Akdeniz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title