Haberler

Türkmen Saldırılarının Ardından Putin'in Esad Planı Çıktı

Güncelleme:

Türkmenlere yönelik saldırıları değerlendiren Suriye Türkmen Hareketi Partisi'nden Tarık Sulo, "Hedef alınan bölge stratejik açıdan önemli. Esad bölgedeki gücünü artırmak için burayı hedef seçti" dedi.

Suriye rejimi Bayırbucak Türkmen bölgesindeki kara operasyonlarının şiddetlerini ve kapsamını genişletti. Operasyonlarla ilgili Daily Sabah'a konuşan Suriye Türkmen Hareketi Partisi'nin Başkan Yardımcısı Tarık Sulo, "Esad yeni bölgeler ele geçirmek istiyor. Jeopolitik açıdan Türkmen Dağı bölgesi Esad yönetiminin Alevilerin etkilerini genişletmek ve Demokratik Birlik Partisi'nin Akdeniz'e açılmaya yönelik amacı açısından önem arz ediyor" dedi.

ESAD'IN OPERASYONLARINA RUS HAVA DESTEĞİ

Anadolu Ajansı'na göre rejim güçleri, operasyonlarını Türkmen Dağı bölgesindeki Fırınlık, Acısı, ve Avanlı bölgelerine düzenlediği Rusların düzenlediği simültane hava saldırıları sayesinde genişletti; bölge, ılımlı muhalefet güçlerinin kontrol altında.

İddialara göre, saldırıların hedefinde Türkmen köyleri ve Türkmen mevkileri vardı.

RUS BÜYÜKELÇİSİ ÇAĞRILDI

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cuma günü saldırıları kınadı. Ankara'daki muhabirlere konuşan Davutoğlu, "Bayırbucak Türkmenleri yüzyıllardır bölgede yaşıyor. Saldırıları kınıyoruz. Bölgedeki Arap ve Türkmen nüfusa yönelik saldırıları kimse meşrulaştıramaz,"
dedi. Rus büyükelçisinin saldırılarla ilgili çağrıldığını da ifade etti.

Rejim güçleri, Gimam'ın kuzeyindeki köylere yönelik üç gün önce kara saldırısına girişmişti.

TARIK SULO: İNANMAYANLARI TÜRKMEN DAĞI BÖLGESİNE GÖTÜRÜRÜZ

Daily Sabah'a konuşan Suriye Türkmen Hareketi Partisi'nin Başkan Yardımcısı Tarık Sulo, saldırıların sivilleri ve Türkmenleri hedef almadığını bildiren bazı medya kaynaklarını eleştirdi. Sulo, "Türkmen Dağı'ndaki saldırıların şiddeti ve arz ettiği tehdit, Hatay'ın Yayladağı ilçesinden bile görülebiliyor. Buna inanmayanları Türkmen Dağı bölgesini de götürebiliriz. Bölgede sortilerin şiddeti ve arz ettiği tehdit bir endişe konusu. Eskiden iki ya da üç sorti yapılırken, Rusya ve Esad rejiminin düzenlediği sortilerin sayısı yüzlere çıktı" dedi.

"ESAD, ALEVİLERİN ETKİSİNİ GENİŞLETMEK İSTİYOR"

Sulo, saldırıların arkasındaki stratejinin önemini de vurguladı: "G20 Liderleri Zirvesi'nde Esad rejimi bağlamında önemli kararlar alındı. Esad yeni bölgeler ele geçirmek istiyor ve bu kararları önlemeye yönelik kararlar almak için hamle yapıyor. Esad güçleri, Türkiye'nin Suriye sınırında IŞİD'den temizlenmiş bölgelere doğru ilerliyor."

Sulo sözlerini şöyle sürdürdü: "Jeopolitik açıdan Türkmen Dağı bölgesi Esad yönetiminin Alevilerin etkilerini genişletmek ve Demokratik Birlik Partisi'nin Akdeniz'e açılmaya yönelik amacı açısından önem arz ediyor. Saldırılar, Türkmen nüfusun bölgedeki geleceği açısından endişe verici."

RUS MÜDAHALESİ SURİYE'DE DENGELERİ DEĞİŞTİRDİ

Suriye Devlet Başkanı Beşer Esad'a destek vermeye yönelik Rusya'nın hava saldırıları bölgede süren çatışmada güç dengesini değiştirdi.

(Kaynak: DailySabah)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Demokratik Birlik Partisi Anadolu Ajansı Akdeniz Suriye Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (361)

500 yıl önce sizi ülkeye almak hataymış:

kürtlere sorular: 1) siz kırmanclara kürt ismini Kim Koydu? 2) Yazılı kadim tarihte 500 yıl önceniz yok. İrandan 500 yıl önce şiadan kaçıp gelmiş sünni göçebelersiniz. aslımız Hind-irani diyorsunuz ama Hangisi? Hangi Millet Aslınız? 3) Doğu ve güneydoğunun 2014 nüfus sayım toplamı 9 milyon bile değil. bu bölgelerdeki şehirlerin yarısında yüzde 90 Türk yaşıyorken neden 20, 30 milyonuz diye yalan söylüyorsunuz. 4) siz şımarık, yalancı, inkarcı, hain, kalleş ve bozguncusunuz. Düşman Mert Olmalıdır!

72
145
yanıtYanıtla
SEFA:

DOĞRU AMA SABİT FİKİRLİLERİN İŞİNE GELMEZ. ÇÜNKÜ ONLARI PKK ÖĞRETİYOR YALANLA. . . .

yanıt6
yanıt3
...:

vatandaş siz daha gözümüzün önünde bin yıllık ayn el arap a kobani deyip sahip çıktınız hem şımarık hemde namertsiniz

yanıt8
yanıt3
kemal:

vatandaş sen fazla uyanıksın zaten kekolar uyanık olur senin gibi. . kürt Osmanlının kurmançlara verdiği isimdir kürtçe bir ırk veya dil ismi değildir siz kurmanç denilen tarih boyunca bir baltaya sap olamamış aşiretler topluluğusunuz tarihiniz yok devletiniz yok teşkilatlanmanız yok eseriniz yok buda size acı versede bu bir gerçek.

yanıt5
yanıt3
kemal:

anadolu da bir türk ismidir aptal vatandaş. biz burada turki kralı ilşu nail den bu yana varız. siz ise iranın zagros dağlarında medeniyetten bi haber hain bir topluluksunuz millet bile değilsiniz

yanıt5
yanıt4
giresunlu:

birde islamdan bahsetmişsiniz sizde nerde o İslamiyet sizi koruyan bu vatana kabul eden türk milletini her fırsatta sırtından vurdunuz masum askerlere polislere sıktınız

yanıt7
yanıt4
kral 55:

Türkmenler peşmergeler ve kürtler gibi etek giyerek kaçmaz türkler aslan gibi savaşır ve ölürler o yüzden türkler dünya tarihini yönlendirdi o yüzden türkler 4 imparatorluk 12 büyük devlet kurdular

56
19
yanıtYanıtla
Ata Ak:

Güzel yazmişsinda 12 den fazladır kurduğu devlet sayisi bi araştır kardeşim

yanıt4
yanıt3
haaaaaaaaaaaaa:

Tabiii dünyada ÜN yaptığınız Meşhur 2003 MODEL ÇUVAL ABD ödülünüzü alan yok dünyada teksiniz Şanınız iyi GUİNES KİTABONA YAKONDA gireceksiniz

yanıt0
yanıt3
kerkici:

Evet yazı güzel ama eksik 248 devlet kurduk

yanıt3
yanıt1
Tüm 361 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title