Haberler

Rus Saldırıları Ali Dede ve Azime Nineyi Yerinden Etti

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Türkmen çift Ali Dib ile eşi Azime Dib'in yaşadığı ev, - Evin içinden görüntüler, - Azime Dib'in açıklamaları, Rus saldırıları Ali dede ve Azime nineyi yerinden etti- Bayırbucak Türkmen bölgesindeki bir köyde yaşayan 88 yaşındaki Ali Dib ve 75 yaşındaki eşi Azime, Esed ve Rus güçlerinin saldırıları nedeniyle yollara düşmek zorunda kaldı- Köyü en son terk eden yaşlı çift, Yayladağı'ndaki yakınlarının yanına yerleşti- Azime nine: - "Uçaklar köyümüzü vurdu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Türkmen çift Ali Dib ile eşi Azime Dib'in yaşadığı ev, - Evin içinden görüntüler, - Azime Dib'in açıklamaları, Rus saldırıları Ali dede ve Azime nineyi yerinden etti- Bayırbucak Türkmen bölgesindeki bir köyde yaşayan 88 yaşındaki Ali Dib ve 75 yaşındaki eşi Azime, Esed ve Rus güçlerinin saldırıları nedeniyle yollara düşmek zorunda kaldı- Köyü en son terk eden yaşlı çift, Yayladağı'ndaki yakınlarının yanına yerleşti- Azime nine: - "Uçaklar köyümüzü vurdu. Her yer talan oldu. Bizim köyde terörist yok, niye vurdular bilmiyoruz. Köydeki son aile bizdik, herkes bir tarafa kaçmıştı. Biz de bombalara dayanamadık" ERDAL TÜRKOĞU - Suriye'de Esed rejiminin, Rus jetlerinin desteğiyle Bayırbucak Türkmen bölgesine yönelik saldırıları 88 yaşındaki Ali Dib ve 75 yaşındaki eşi Azime Dib'in hayatlarının en zor günlerini yaşattı.Esed güçlerinin Türkmendağı'nda Rusya'nın desteğiyle sürdürdüğü bombardıman çok sayıda kişiyi evinden etti. Bugüne kadar Esed'in saldırılarına rağmen köyde kalmaya devam eden bazı aileler de artan saldırılara dayanamayıp Türkiye'ye sığınıyor. Saldırılar nedeniyle herkesin evini terk ettiği bir Türkmen köyünde yakınlarının ısrarına rağmen evinden ayrılmayan 88 yaşındaki Ali Dib ve 75 yaşındaki eşi Azime Dib, iç savaş öncesi yaklaşık 300 kişinin yaşadığı Türkmen köyünde son 2 hafta yapayalnız kaldı.Uçaklardan atılan bombaların bazı evleri yerle bir etmesi üzerine köyden ayrılmak zorunda kalan Dib çifti, sınıra gelerek Türkiye'ye geçti ve Yayladağı'ndaki yakınlarının yanına yerleşti. Yaklaşık 4 yıl önce Yayladağı ilçesine gelen torununun evine yerleşen yaşlı çift, yaşadıkları korku dolu günleri AA muhabirine anlattı. İç savaşın başından bu yana köylerinden hiç ayrılmadıklarını anlatan Azime Dib, bu sürede bazı çocuk ve torunlarını uzun süre görmediğini söyledi. - "Bizim köyde terörist yok, niye vurdular bilmiyoruz"Beş yıla yakın süredir köylerine bombaların atıldığını ancak vatanlarında kalmayı istediklerini belirten Azime nine, şöyle konuştu: "Son günlerde saldırılar arttı. Uçaklar köyümüzü vurdu. Her yer talan oldu. Bizim köyde terörist yok, niye vurdular bilmiyoruz. Köydeki son aile bizdik, herkes bir tarafa kaçmıştı. Biz de bombalara dayanamadık. 2 gün önce bizi arabayla aldıklar ve buraya geldik. Allah sonumuzu hayır etsin."Kendilerine kapılarını açan Türkiye'ye teşekkür eden Azime nine, her şeye rağmen hallerine şükrettiklerini söyledi.Ali dede ise bombalardan kaçtıklarını anlatarak, hayatlarının en kötü günlerini yaşadıklarını dile getirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Yayladağı Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title