Haberler

Rus Turistler Antalya'dan Ayağını Çekti

Güncelleme:

Antalya'ya yılın ilk ayında gelen Rus turist sayısı ciddi oranda azaldı. Geçen yıl aynı dönemde 12 bin 870 Rus turist Antalya'ya gelirken bu yıl yüzde 81'lik bir azalma oldu.

Antalya'ya yılın ilk ayında gelen Rus turist yüzde 81 azaldı. Geçen yılın aynı döneminde 12 bin 870 Rus turist tatil için Antalya'yı tercih ederken, bu yıl aynı dönemde gelen Rus turist sayısı 2 bin 427 oldu.

Antalya'ya geçen ocak ayı sonu itibariyle gelen turist sayısı 97 bin 601 oldu. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre yılın ilk ayında Antalya'ya gelen turist sayısı son 10 yılın en düşük rakamları olarak kayıtlara geçti. Antalya'ya ocak ayı itibariyle gelen turist sayısı, 'Küresel Ekonomik Kriz'in etkilerinin en yoğun yaşandığı 2009 yılının da gerisinde kaldı.

EN İYİSİ OCAK 2008

Antalya, 2006 yılının ocak ayında 135 bin 10, 2007 yılının aynı döneminde 125 bin 446, 2008'in ocak ayında 140 bin 306 yabancı turisti ağırlamıştı. Küresel ekonomik krizin etkilerinin en yoğun hissedildiği 2009 yılının aynı ayında 106 bin 539 turisti ağırlayan Antalya, 2010 yılı ocak ayında 140 bin 19 turiste ev sahipliği yapmıştı. Bu hızlı toparlanma ardından Antalya'ya gelen turist sayısı belli düzeye tutunmayı başarmış, 2011 yılının ocak ayında 126 bin 272, 2012 yılında 122 bin 314, 2013 yılında 111 bin 485, 2014'te 116 bin 974 ve 2015'te 117 bin 746 yabancı turist kente gelmişti.

EN FAZLA KAYIP RUSYA

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının girişlerinin, tatil dışında başka nedenlerle Antalya'ya gelen yabancıların da dahil olduğu rakamlara göre bu yılın ocak ayında Antalya'ya gelen turist sayındaki düşüş, 2015'in aynı dönemine oranla yüzde 17 oldu. Antalya'nın ocak rakamlarına göre en fazla kan kaybettiği pazar Rusya oldu. Rusya'da düşüş yılın ilk ayında yüzde 81 olarak yaşandı. 2015 yılının ocak ayında 12 bin 870 Rus turist Antalya'ya gelirken, bu yılın aynı döneminde sayı 2 bin 427 oldu. Rusya geçen yıl ocak ayında Antalya'ya en çok turist gönderen 2'nci ülkeyken bu yıl 5'inciliğe geriledi.

ALMANYA PAZARINDA KAYIP YÜZDE 16

Antalya'nın Almanya pazarındaki kaybı yüzde 16 oldu. 2015 yılı ocak ayında 52 bin 731 Alman turiste ev sahipliği yapan Antalya'ya bu yılın aynı aynında gelen turist sayısı 44 bin 262'ye düştü. Almanlar düşüşe rağmen Antalya'yı en çok ziyaret eden turist grubu olurken, onları Hollandalılar takip etti. Ancak Hollanda pazarında kayıp 2015 yılına oranla yüzde 20 oldu. Hollanda'dan gelen turist sayısı 5 bin 688'den 4 bin 544'e düştü.

İSRAİL PAZARINDA YÜZDE 122 ARTIŞ

Hollanda'nın ardından ocak ayında en fazla turist gönderen üçüncü ülke İsrail oldu. İsrail pazarında yüzde 122'lik artış görülürken, bu ülkeden gelen turist sayısı 2 bin 8'den 4 bin 475'e yükseldi. Özellikle dünyaca ünlü turizm bölgesi Belek'te golf sahaları için Antalya'yı tercih eden İngiliz turistler bu yıl ocak ayı itibariyle Antalya'ya en çok turist gönderen 4'üncü ülke oldu. Ancak, bu pazarda da kayıp yüzde 14 oldu. İngiltere'den gelen turist sayısı 3 bin 456'dan 2 bin 965'e düştü.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü istatistiklerinde 38 ülkeden Antalya'ya gelen turistler yer alırken Antalya'nın sadece İsrail'le birlikte 9 ülkede geçen yılın rakamlarının üstüne çıktığı görüldü. Antalya'ya Ukrayna, Fransa, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Slovakya, Estonya, Sırbistan, Suriye'den gelen turist sayısında artış görüldü. Ancak 9 ülkeden gelen fazla turist sayısı Rusya pazarındaki kaybın ancak yüzde 30'unu kapadı. 9 ülkeden gelen turist sayısı İsrail'deki 2 bin 467 turist artışıyla birlikte 3 bin 366 olurken Türkiye'nin Rusya'dan kaybı 10 bin 443 turist olarak istatistiklerde yer aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Hollanda Antalya İsrail Rusya Turizm Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (114)

emircan:

artık akdeniz ve ege sahillerini suriyeden işidçiler doldurur bence:) zati akp nin istegiyde buydu

63
17
yanıtYanıtla
entarililer:

Herkes bir anda yurdum insani oluvermis hukumeti sucluyor tarim batmismis turizm cokmusmus.entarililer yine halk gorunumune soyunmus.yahu birakin bu masallari.yazin seve seve gelecekler tabi ekonomilerinden dolayi paralari kaldiysa. Onu haricinde gelmezlerse bizim isimize yarar halkimiz yararlanir.her sey dahil sisteminde resmen belese somuruyorlar.rusa on dolar turke 20 dolar bu turizmcilerin aklinin basina gelmesi icinde bir firsattir

37
1
yanıtYanıtla
misafir:

az ortalik düzelsin, ruslar gelmiyorlar diye antalya kaliteli batili turislerle dolacak, avrupalilar ruslar dolmus diye türkiyeye gelmiyorlardi.

26
7
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

rusların 1000 dolara kaldıgı otellerde türkiyeli bir aile 3 bin dolara kalıyor. oteli arayıp bu farkın sebebini sordugumuzda abuk sabuk cevaplar alıyorduk. otel icin rusya üzerinden rezervasyon yaptıralım dedıyımızde orda oturma izniniz yoksa bu fiyatlardan faydalanamazsınız deniyordu . kendi ülkemizde bu denli kazık yadıyımız turizim sektörü sizlere acınmaz beter olun

29
1
yanıtYanıtla
Çilingir:

Çok da lazımdı sabahdan akşama kadar zıkkımlanıyolar döviz bıraktıklar yok.

26
3
yanıtYanıtla
Duyarli vatandaş:

Yallah gule.gule....cok yuz verdik onlara....bizim.ulkemiz cennet....heryerden turistler gelir..no problem??

18
10
yanıtYanıtla
PABLO eskobarMobil-IOS:

Faturayi tayyip e yollayin

19
8
yanıtYanıtla
Devlet dediyiniz işid miydi anlamadım. Mobil-IO:

İşidlere hizmet edin onlarda tayipin adamları faturayıda Bilal'e yolayın nede olsa iş ortakları

20
6
yanıtYanıtla
bursaliMobil-ANDROID:

akp turizmi de bitirdi isleri gucleri yalan dolan maffettiniz Turkiyeyi akp politikasi rezillik

20
4
yanıtYanıtla
paracı seni:

otel sahibimisin lan sen

yanıt1
yanıt11
Tüm 114 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title