Haberler

Rus Liderin Sözcüsü Peskov: Putin Soykırım Tanımı Yapmadı

Güncelleme:

Türkiye'nin Rusya'ya 'soykırım' konusundaki tepkisi karşılık buldu. Rus liderin sözcüsü Dmitriy Peskov, "Putin 1915 olayları hakkında soykırım tanımı yapmadı" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya lideri Vladimir Putin adresinde "soykırım" ifadesi yüzünden yeni eleştiriler yöneltmesi üzerine Moskova'da basına açıklama yapan Putin'in sözcüsü Dmitriy Peskov, "Türkiye ile ilişkilerimizin sekteye uğramadan planlandığı gibi gelişmeye devam edeceğine inanıyoruz" dedi.

"TÜRKİYE İLE İŞBİRLİĞİ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ"

Türkiye Cumhurbaşkanı tarafından yapılan son açıklamaların geride kalan güncel konular yanı sıra Başkan Putin'e aktarıldığını belirten Peskov, "Türkiye ile ilişkilerimizin sekteye uğramadan çok yönlü partnerlik şeklinde devam edeceğine inanıyoruz. Daha önce de belirttiğimiz gibi Türkiye ile işbirliği bizin acımızdan çok önemli. Beklentimiz bunun ileride de böyle devam etmesidir. Birlikte başlattığımız bir dizi önemli projeler bizi bekliyor. Yapacağımız daha çok işler var" ifadesini kullandı.

"SOYKIRIM İFADESİNİ KULLANMADI"

Açıklamanın sonunda Rusya lideri Putin'in 24 Nisan Erivan konuşmasında "soykırım" ifadesini konuyla bağlantılı olarak kullanmadığını da söyleyen Peskov, "Başkan Putin'in ağzından Erivan'da soykırım ifadesi tek bir sefer çıktı. O da BM tarafından zamanında kabul edilen soykırım bildirgesiyle ilgili. Onun dışında Putin 1915 olayları hakkında soykırım tanımı yapmadı" dedi. (Kaynak: Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Rusya Federasyonu Vladimir Putin Dmitriy Peskov Türkiye Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (114)

?? lütfiMobil-IOS:

Ben oyum bu sefer MHP

96
51
yanıtYanıtla
AKIL TUTULMASI:

Herkese merhaba öncelikle alınan mahkeme kararı ile diktatörce ve dayatarak yapılan aksaray ın aylık gider tutarı meblası 21 milyon yani trilyondur 4 g sisteminin iptali sonucuyla israf edilen mebla 3 milyar eurodur Erdoğan bayraktar görevdeyken avrupa birliğinden borç alınan 145 milyon euro kayıt yapılmadığı için akıbeti belirsizdir keçiörene inşa edilen 4 te 3 ü tamamlanan cumhuriyet gökdeleninin yıkım kararı bizzat cumhurbaşkanınca verilmiştir haliyle buda israftır halk parasıdır selahattin demirtaş özgürlükçü girişken mert sempatik siyasi sicili temiz bir liderdir ve halkın yeni yüzlere yeni siyasetçilere ihtiyacı vardır kaynakları açıkça belirttim bu nedenle oyum HALKLARIN DEMOKRATİK PARTİSİNE HALKLARIN DEMOKRASİSİ İÇİN

36
80
yanıtYanıtla
babamobilWeb@haberler.com:

Chp liler nerde yaw hic ortalikta gorunmuyor basari olunca kafalarini kuma gomuyorlar

40
75
yanıtYanıtla
Turk:

neyi yapmadi serefsiz araciyla olmaz ciksin acikca ozur dilesin ve soykirim diye birsey yok desin namussuz

66
5
yanıtYanıtla
arifmobilWeb@haberler.com:

Buda Yeni Türkiyenin gücü

45
17
yanıtYanıtla
Mehmet:

Sonuç: Putin 24 nisanda günün anlam ve önemi nedeniyle Erivan''a gitmişdir. Sayın Hükümet şimdi bundan kendine zafer payımı çıkarıyor, Hayret

55
4
yanıtYanıtla
erhanMobil-IOS:

Helal olsun bizim Cumhurbaşkanımıza dik duruş onurlu duruş Rusya açıklama yapmak zorunda kalıyor

8
50
yanıtYanıtla
Yilmaz Er:

Sayin Putin size tam Adam gibi Adam demistik

40
16
yanıtYanıtla
Habere bakarmısınız:

Oay tam bir komedi, Bakarmısınız, T. C. Cumhurbaşkanının yaptığı açıklamaya, Rusya sıradan bir basın sözcüsü aracılığı ile cevap veriyor, Peki ne diyor Putin 1915 olayları ile ilgili soykırım ifadesini kullanmadı, Sadece B. M. ler zamanında kabul edilen soykırım bildirgesi nedeniyle soykırım ifadesini kullandı diyorlar, Neresinden baksan çok utanç verici bir durum, Yani adamlar siz önce ne konuştuğumuz anlayın diyorlar, sonrada da bu açıklamayı sıradan bir sözcü ile yapıyorlar, Fakat haber ne Türkiyenin tepkisi Rusyaya geri adım attırdı, Allah sizi nasıl biliyorsa öyle yapsın bunlar haberci falan değil bunlar . . . . . . neyse

44
6
yanıtYanıtla
Hngisi daha vahim:

Bunlar haberci öylemi, Bu utanmazlar haberci, gazeteci falan olmaz, Haberin verliş şlekline Bakarmısınız, Rusya geri adım atmış, Ne demiş Putin özür mü dilemiş, Bizim açıklamamız bu, bu açıklamada 1915 olayları nedeniyle soykırım kelimesini kullanmadık demiş, Yani açıklamasının ardında durmuş, Peki nerede geri adım, tam aksine söylediklerinin arkasında durmuşlar, İşin en acı tarafı ise T. C. Devletinin Cumhurbaşkanının yaptığı açıklamaya sıradan bir sözcünün ağzından cevap veriyorlar.

41
5
yanıtYanıtla
Tüm 114 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title