Haberler

Rus Komünistlerden NATO'ya Protesto

Rusya'nın Ulyanosk bölgesinde NATO'nun Afganistan'a malzeme göndermek için kullanacağı bir hava üssü kuracağına ilişkin açıklamalar Rusya Komünist Partisi'ni harekete geçirdi.

Rusya'nın Ulyanosk bölgesinde NATO'nun Afganistan'a malzeme göndermek için kullanacağı bir hava üssü kuracağına ilişkin açıklamalar Rusya Komünist Partisi'ni harekete geçirdi.

Rusya Komünist Partisi tarafından bugün tüm yurt genelinde düzenlenen mitinglerle Rusya'nın Ulyanovsk bölgesine bağlı Volga kentinde NATO için hava üssü oluşturma planları protesto edildi.

Başkent Moskova'nın Puşkin Meydanı'nda yaklaşık 3 bin kişinin katılımıyla düzenlenen mitingde bir konuşma yapan Rusya Komünist Parti lideri Gennadiy Zyuganov, NATO üssünün kurulacağı Ulyanovsk'un Bolşevik önder Vladimir Lenin'in doğum yeri olduğuna dikkat çekerken, böyle bir bölgede NATO üssü kurulacak olmasının Rus halkıyla dalga geçmek anlamına geldiğini söyledi.

Rusya'da hiçbir zaman yabancı ülkelerin askeri üs kurulmasına izin verilmediğini hatırlatan Zyuganov, "Şimdi hükümetimiz resmen NATO'ya hava üssü kurma izni verileceğini açıkladı. Zaten daha önce de topraklarımız NATO'nun Afganistan'a malzeme ulaşımı için kullandırılıyordu. Ama NATO'nun Ulyanovsk'ta kuracağı hava üssü, Rusya'yı tüm dünyada küçük düşürecektir. Böylece süper güç olma hayallerimiz tarihe karışacak. Buna kesinlikle müsaide etmemeliyiz" dedi.

Tüm Rusya halkını Lenin'in doğum günü olan 21 Nisan'da başta Ulyanovsk olmak üzere tüm yurt genelinde sokak yürüyüşlerine katılarak NATO'ya 'hayır' demeye çağıran Zyuganov, "Bu konuda göstereceğimiz kararlılık hükümeti geri adım atmaya zorlayacak" ifadelerini kullandı.

Rusya'daki ekonomik sıkıntılara da değinen Zyuganov, sadece son 3 yılda Rusya'dan yurtdışına 300 milyar dolar para çıkarıldığına ve 500 milyar dolarlık ise borçlanmaya gidildiğine dikkat çekerek, "Rusya'nın Dünya Ticaret Örgütü'ne üyeliği ise ulusal uçak sanayi sisteminin tamamen tarihe karışması anlamına gelecek" dedi.

Mitingde "Rusya'da NATO çizmelerine yer yok", "Putinsiz Rusya" gibi sloganların yer aldığı pankartların açıldığı görüldü. İHA'ya açıklamada bulunan Yaroslav Hristov isimli eylemci, "NATO tarihsel olarak bizim düşmanımızdır. Bu düşmanlık sadece soğuk savaş döneminde değil, şimdi de devam etmektedir. NATO ile şimdiye dek imzaladığımız tüm sözleşmeler NATO tarafından bozuldu. NATO'nun Rusya'da üs kurması Rusya'nın bağımsızlığını kısmen kaybetmesi anlamına gelecek. Rus vatanseverlerin böyle bir şeyi

kabullenmesi düşünülemez" şeklinde konuştu.

Tatyana Pavlova isimli eylemci ise "Ben bu mitinge Ulyanovsk'tan geldim. Rus halkının sürekli aşağılanması ve Ulyanovsk'ta NATO üssü kurulması planları artık hepimizi çileden çıkardı. Bu sorunlara Sibirya'nın yavaş yavaş Çinli işadamlarına satılıyor olması, ülkemizin sınırları yakınında NATO'nun füze kalkanı sistemi oluşturması ve tüm silahlarımızın ise artık batıdan ithal edilmeye başlanılması gibi konular da eklenirse bu durum bizi çok rahatsız ediyor. Hükümetimizin NATO'ya üs vermekten vazgeçmesini

talep ediyoruz" dedi. - MOSKOVA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Rusya Federasyonu Gennadiy Zyuganov Afganistan Ulyanosk Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title