Haberler

Rus Ekonomisi Yüzde 3,7 Daraldı

Güncelleme:

Rusya'da Gayri Safi Yurtiçi Hasıla 2015'te yüzde 3,7 küçüldü.

Rusya'nın resmi istatistik kurumu Rosstat'tan yapılan açıklamaya göre, Rusya'da geçen yıl perakende satışlar yüzde 10, sermaye yatırımları yüzde 8,4, GSYH ise yüzde 3,7 azaldı.

PETROL FENA VURDU

Petrol fiyatlarının 2014'ten bu yana büyük oranda değer kaybetmesi ve Ukrayna'daki faaliyetlerinden ötürü Rusya'ya uygulanan yaptırımların, ekonomideki küçülmede en önemli etkenler olduğu bildirildi.

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığının daha önce yaptığı tahmin, GSYH'nin 2015'te yüzde 3,8 azalacağı yönündeydi.

BU YILDA ZOR

Rus rublesi de petrol fiyatlarındaki düşüşten etkilenerek son üç ayda yüzde 20'den fazla değer kaybetti. Ekonomistler, petrol fiyatlarındaki düşüşün sürmesi nedeniyle bu yılın da Rus ekonomisi açısından zor geçeceğini öngörüyor.

Kaynak: AA / Ekonomi

Rusya Dünya Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (18)

Doğu Mobil-ANDROID:

doğal gaz sağolsun Rusya hakkında kötü haber yapiyorlarki millet sevinsin. ama yemezler rusya köklü ve güçlü bir devlet..

5
14
yanıtYanıtla
1:

PETROL VE GAZ FİYATLARI BU SEVİYELERDE KALDIKÇA RUSYA İRAN SUUDİ ARABİSTAN IRAK GİBİ ÜLKELER KÜÇÜLMEYE MAHKUM KALACAKLAR .

18
1
yanıtYanıtla
tolga:

hatırlatıyım Pden fazlası

yanıt0
yanıt0
sabri:

beter olun. masum insanları çoluk çocuk demeden bombalayıp katlediyorsunuz. inşallah sizin de acı çekeceğiniz günler gelecek

16
2
yanıtYanıtla
Klas:

Acaba Türk milletinin durumu ney Türk milletinin yüzde doksanı aç ve perişan asıl Türk milletinin durumu vahim

6
12
yanıtYanıtla
kral:

ne aç ı çogunun agladıgına bakma herkes aglaşır baktınmı altlarında en modelli arabalarla gezerler

yanıt5
yanıt1
gercekler:

siz kendinize bakin rusyaya hic birsey olmaz sizin yaptirimlariniz rusyayi zere kadar etkilemez ama sizin yaptiginizin misliyle zarar verecek rusya atip tutmayin ortadoguda soz sahibi deyilsiniz yanliz kaldiniz avrupa dahi sizinle ayne fikirde deyil suryede mudahele hakiniz kalmamis eee laf olsun torba dolsun sekeri keresteyi demiri cami gazi herseyi orda aliyordunuz domates limon gondermiyeceklermis cok komik ya rus turistin biraktigi para bile az bir rakam deyil siz halen neyin kafasindasiniz

3
13
yanıtYanıtla
vatan vatandir nokta:

gercek gercekleri yazan adam boskonusma iyimi olurdu rusyanin elini kolunu sallayib ta memleketin de kezmesi rusya nereden satacak mallarini nereden gecirecek türkiye kubul etseniz de etmeseniz de sonderece güclü bir devlettir

yanıt14
yanıt1
AmedMobil-IOS:

Türkiye'nin ne durumda acaba?

4
12
yanıtYanıtla
Abc:

Siz rahat dursaniz bizde iyi olacağız ama etek giyme meraginiz yuzunden etek fiyatları bir turlu dusmuyor

yanıt2
yanıt0
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title