Haberler

Rus Doktor, Ezan Sesini Duyduktan Sonra Etkilenerek Müslüman Oldu

Güncelleme:

Rus Doktor Anna Bobrikova, tatil için geldiği Türkiye'de, camilerden yükselen ezan sesinden etkilenip, Müslüman oldu.

Ülkesindeki müslümanların davranışlarından etkilenen Rus Doktor Anna Bobrikova, tatil için geldiği Türkiye'de camilerden yükselen ezan seslerini duyarak etkilendi ve Sultan Ahmet Camii'ne gidip müslüman oldu.

40 GÜN DİNİ EĞİTİM ALDI

Diyanet Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün Bolu'da düzenlemiş olduğu 40 günlük dini eğitim sona erdi. Rusya, Azerbaycan, Kırgızistan ve Kazakistan'dan dini eğitim almak için Bolu'ya gelen 30 kadın için Bolu Belediyesi İmarethane Sosyal tesislerinde Bolu Belediye Başkanlığı tarafından kahvaltı düzenlendi. Kahvaltıya Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü Zeki Yavuzyılmaz ve Bolu Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Hacer Aşık katıldı.

" MÜSLÜMAN OLMAYANLAR DA BİZİM KARDEŞİMİZ "

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, bu birliktelik ve coşkunun önümüzdeki süreçte de süreceğini belirterek, "İnşallah eğitilmiş müslümanlar olarak, müslümanlığı iyi bir örnek olarak temsil edersiniz ve sizin örneğinizle insanlar Müslümanlığı öğrenirler diye düşünüyorum. Ülkemiz birçok insanı sizin gibi burada misafir edecek. İnşallah birlikteliği ve coşkuyu önümüzdeki dönem içerisinde kendi ülkeleriniz ve Türkiye arasında devam ettirmenizi arzuluyoruz. Biz bütün Müslümanları kardeş gibi kucakladığımız gibi Müslüman olmayanlara da kötü gözle bakmıyoruz. Onlar da bizim kardeşlerimiz." dedi.

"KİMİSİ EZAN SESİNİ DUYMUŞ, KİMİSİ NAMAZ KILANLARI GÖRÜP MÜSLÜMAN OLMUŞ"

Bolu Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Hacer Aşık, verilen hizmetin çok önemli bir din hizmeti olduğunu belirterek, "Bolu'ya misafir olarak gelmiş bayanları ağırlamaktan memnun olduk. Çünkü verilen hizmet çok önemli din hizmeti. Hepsinin ayrı ayrı hikayesini dinlediğimizde kimisi ezanı duymuş etkilenmiş Müslüman olmuş, kimisi namazı görmüş Müslüman olmuş. Bunların hepsini ibretle inceledik ve çok memnun kaldık." diye konuştu.

ÜLKELERİNE GERİ DÖNÜYORLAR

Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü Zeki Yavuzyılmaz ise "Şu anda beraber olduğumuz Rusya Federasyonu'nda çeşitlerle görevlerde bulunup din hizmetleriyle ilgilenen arkadaşları, başkanlığımız 40 gün süreyle eğitim merkezimizde misafir ettiler. Kur'an'a bir adım daha yakın olmak, dini bilgileri gözden geçirmek ve ülkemizin güzelliklerini göstermek ve tanıtmak üzere beraber olduk, bu hafta sonu inşallah ülkelerine dönecekler." dedi.

"RUSYA'DA BAŞÖRTÜSÜ İLE GEMZEK CESARET İSTİYOR "

Ezan sesinden ve Müslümanların davranışlarından etkilenerek Müslüman olan Rus Doktor Anna Bobrikova, Rusya'da başörtü ile gezmenin çok zor ve cesaret isteyen bir iş olduğunu belirterek, "Daha önce Müslümanlarla tanıştım. Ahlaklarından, eşlerine ve çocuklarından etkilendim. Türkiye'ye gelince camileri görüp ezan sesini duyunca etkilendim. Gördüğüm ilk camiye giderek şahadet getirdim. Başörtüyle Rusya'da gezmek kolay bir iş değil, cesaret isteyen bir şey. Çıplak gezenlere cesaret lazım değil ama başörtüyle gezenlere cesaret lazım. Yine de hamdolsun Allah için yapıyorum." dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kırgızistan Azerbaycan Türkiye Bolu Dini Yaşam Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (50)

Atatürkün askeriMobil-IOS:

Basörtüsünü keske takmasa

1
25
yanıtYanıtla
adem doğan:

RUS BİLE ETKİLENİRKEN BU GÜZEL SESTEN . . HALA ÜLKEMİZDE EZANA KARSI DANGALAKLAR VAR

18
2
yanıtYanıtla
kürt kızımobilWeb@haberler.com:

Tek din İSLAMDIR gerçek huzur müslümanlığı hakkıyla yaşamaktır.

20
0
yanıtYanıtla
denizmobilWeb@haberler.com:

Önceden ezan sesi duymuyomuydu bu asalaklar.

2
16
yanıtYanıtla
RUH SAĞLIĞI İÇİN:

PSİKİYATRİYE MÜRACAAT ETMELİ !

3
13
yanıtYanıtla
sukurr sukurrr cok sukurrmobilWeb@haberler.com:

ne guzel haber ALLAH daim etsin tum insanlik kardeslerimize hidayet nasip etsin insALLAH....

15
1
yanıtYanıtla
Emrah deniz Mobil-IOS:

Bir yanlişlık olmasın.. Insanlar ezandan dinden kurandan kaçarken bu Rus'un Müslüman oluşu pek akla ziyan değil ..))

0
14
yanıtYanıtla
DİYARBEKİR Lİ LIRO KÜRT SİBGATULLAH:

ATAİST ÇİPRAS a ve bizimkilere duyurulur. Bu pek muhterem hanım efendiyi tebrik eder onu Yüce Yaratana emanet eder, Yüce Yaratan yar ve yardımcısı yolu açık bahtı AK;mutluluğu sürekli olsun der ellerinden hürmetle ve saygı ile öperim.

14
0
yanıtYanıtla
?? lütfiMobil-IOS:

TEBRİK EDİYORUM HAYIRLI UĞURLU OLSUN

12
1
yanıtYanıtla
FİLİNTA:

darısı içimizdeki namazla ezanla dalga geçen bölücü zerdüştlerin başına

13
0
yanıtYanıtla
Tüm 50 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title