Haberler

Rus Büyükelçi Karlov'un Silahlı Saldırı Sonucu Öldürülmesi

Türk-Rus Toplumsal Forumu Eş Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Berat Çonkar, "İki ülke ilişkilerini bozmaya yönelik provokatif terör saldırısı amacına ulaşamayacak, bu kalleş saldırının arkasında yer alan terör odakları yine kaybedeceklerdir.

Türk-Rus Toplumsal Forumu Eş Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Berat Çonkar, "İki ülke ilişkilerini bozmaya yönelik provokatif terör saldırısı amacına ulaşamayacak, bu kalleş saldırının arkasında yer alan terör odakları yine kaybedeceklerdir." dedi.

Çonkar, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un, katıldığı bir fotoğraf sergisinde silahlı saldırısı sonucu öldürülmesine ilişkin sir taziye mesajı yayınladı.

Büyükelçi Karlov'u yakından tanıdığını, Toplumsal Forum çalışmalarında samimi, yapıcı ve yoğun gayretlerini bildiği Karlov'un vefatından derin üzüntü duyduğunu ifade eden Çonkar, mesajında şunları kaydetti:

"Türkiye ve Rusya Federasyonu arasında tesis edilen Üst Düzey İşbirliği Konseyi'ne bağlı olarak faaliyet gösteren Türk-Rus Toplumsal Forumu Türk Kanadı Eş Başkanı sıfatıyla, bu aşağılık terör saldırısını, saldırının faillerini, planlayıcılarını, arkasındaki karanlık odakları şiddetle lanetliyorum.

Başta Sayın Karlov'un eşi olmak üzere, çalışma arkadaşlarına ve tüm Rus Halkına başsağlığı dilerim.

Bilinmelidir ki iki ülke ilişkilerini bozmaya yönelik provokatif terör saldırısı amacına ulaşamayacak, bu kalleş saldırının arkasında yer alan terör odakları yine kaybedeceklerdir.

Türk ve Rus halkları arasındaki dostane ilişkiler önümüzdeki dönemde de olumlu yönde gelişmeye devam edecektir."

Kaynak: AA / Politika

Ahmet Berat Çonkar AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title