Haberler

Rus Büyükelçi Karlov'un Silahlı Saldırı Sonucu Öldürülmesine Tepkiler

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesinin iki ülke için de çok önemli bir kayıp olduğunu ve terörü lanetlediğini bildirdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesinin iki ülke için de çok önemli bir kayıp olduğunu ve terörü lanetlediğini bildirdi.

Kocaoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Rus Büyükelçi Karlov'un Türkiye ile Rusya arasındaki dostluğun yeniden pekiştirilmesini ve İzmir'in bu süreçte aktif rol oynamasını istediğini ifade etti.

Karlov'un öldürülmesinden duyduğu üzüntüyü dile getiren Kocaoğlu, "İki ülke için de çok önemli bir kayıp. Terörü lanetliyoruz." dedi.

Kocaoğlu ile daha önce birkaç kez bir araya gelen Karlov, son olarak 85. İzmir Enternasyonal Fuarı nedeniyle 26 Ağustos 2016'da İzmir'e gelmişti.

"Bu cinayeti lanetliyoruz"

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş da Karlov'un yaşamını yitirdiği, iki kişinin de yaralandığı Ankara'daki terör saldırısının herkesi derinden sarstığını vurguladı.

Türkiye'de böyle bir saldırının yaşanması nedeniyle büyük bir üzüntü içinde olduklarını aktaran Demirtaş, şunları kaydetti:

"Dostlukları, hem ülkelerine hem de dünyaya sayısız faydalar sağlayacak olan iki ülke arasındaki ilişkileri bozmayı hedefleyen bu cinayeti lanetliyoruz. Saldırıda hayatını kaybeden Rusya Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Tüm ulusumuzun ve Rus halkının başı sağ olsun."

MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü ise Karlov'a yapılan saldırıyı kınadığını, sorumluların en kısa sürede ortaya çıkarılacağına inandığını belirtti.

Ülkü, bölgede yaşanan gelişmeler ve Türkiye-Rusya ilişkilerinin kırılganlığını ortadan kaldırma yolunda son dönemde atılan güçlü adımlar düşünüldüğünde bu terör saldırısının amacının çok daha iyi anlaşılacağını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Aziz Kocaoğlu Rusya İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title