Haberler

Rus Basını: Erdoğan İcracı Cumhurbaşkanı Olmayı Planlıyor

Güncelleme:

Türkiye'de 12. si gerçekleşen cumhurbaşkanlığı seçimlerini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kazanması Rus basınında da yer aldı.

Türkiye’de 12.'si gerçekleşen cumhurbaşkanlığı seçimlerini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kazanması Rus basınında da yer aldı. Russia Today (RT), Erdoğan’ın icracı bir cumhurbaşkanı olmak istediğini vurguladı.

Türk halkının ilk kez doğrudan Cumhurbaşkanı seçtiğine dikkat çeken RT, balkonda yaptığı konuşmada Erdoğan’ın Yeni Türkiye’yi kurmak istediğini aktardı. Erdoğan’ın seçim çalışmalarında Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda kendisine verilen tüm yetkileri kullanacağını açıkladığını hatırlatan RT, tam bir icracı cumhurbaşkanı olabilmek için Erdoğan’ın anayasal değişiklik planladığını yazdı. 1980 darbesi sonrası yazılan anayasaya göre gerekli görmesi durumunda cumhurbaşkanı bakanlar kuruluna başkanlık yapabiliyor.

Muhalefetin, Erdoğan’ın zaferinin modern Türkiye’yi laik yapısından uzaklaştıracağı yönündeki uyarılarına dikkat çeken RT, medya ve internet üzerindeki baskıları nedeni ile Erdoğan’ın otoriterleşmeye doğru gittiği yönünde eleştiriler olduğunu vurguladı. Haberde, Erdoğan hükümetine yönelik geçen yaz yapılan protesto eylemleri ve yolsuzluklarla ilgili suçlamalar yer aldı.

Ria Novosti haber ajansı, muhalif aday İhsanoğlu’nun sonuçlarla ilgili yaptığı değerlendirmede kendisinin yüzde 40’a yakın oy alarak başarılı olduğunu ifade ettiğini, Erdoğan’ı da tebrik ettiğine dikkat çekti.

Itar-Tass haber ajansı, Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven’in yüzde 51,7 ile Erdoğan’ın kazandığı açıklamasına yer verdi. Resmi olmayan ilk sonuçların yarın açıklanacağını kaydeden Itar-Tass, ikinci turla ilgili hazırlıkların da iptal edildiğini duyurdu.

Kommersant gazetesi Türkiye’de 55,9 milyon seçmenden 40,9 milyonunun sandığa gittiğini, Erdoğan’ın da sandığa gidenlerin yüzde 52’sinin oyunu aldığı bilgisini paylaştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı- AkHaber.com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title