Haberler

Runatolia İçin Geri Sayım

Bu yıl 11'ncisi düzenlenecek Uluslararası Antalya Runatolia Maratonu, 2 bini yabancı yaklaşık 11 bin kişinin katılımıyla 4 Mart'ta yapılacak.

Bu yıl 11'ncisi düzenlenecek Uluslararası Antalya Runatolia Maratonu, 2 bini yabancı yaklaşık 11 bin kişinin katılımıyla 4 Mart'ta yapılacak.

Sağlıklı yaşam tarzı olarak benimseyen sporseverlerin katıldığı Uluslararası Antalya Runatolia Maratonu 4 Mart tarihinde başlayacak. Runatolia'ya bu yıl halk koşusu ile birlikte 11 bin kişi katılacak. Türkiye'nin en büyük life style maratonu olarak bilinen uluslararası Antalya Runatolia Maratonu, çeşitli etkinliklerle beraber 3 gün sürecek bir spor festivaline dönüşecek.

'ADIM ADIM' PROJESİNE DEVAM

Terracity AVM'de 4 Mart Cuma günü tüm sporcuların katılımıyla düzenlenecek 'Makarna partisi' ile başlayacak etkinlikler süresince, Muratpaşa Kent Meydanı'nda çocuklar için düzenlenecek minik adımlar koşusu, kadınlara özel yüksek topuk koşusu ve kısa mesafe koşmak isteyenler için Terracity Run koşuları yapılacak. 6 Mart Pazar günü ise Uluslararası Runatolia Maratonu ve ardından yarış sonrası düzenlenecek geniş katılımlı bir parti düzenlenecek. Maratona, sivil toplum örgütleri ile 1989 yılından bu yana omurilik felçlilerinin tıbbi, mesleki, ekonomik, sosyal sorunlarının çözümü ve yeni omurilik felçlilerinin oluşmaması için yoğun hizmetlerde bulunan Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği de (TOFD) 'Adım Adım' projesi ile destek oluyor.

40 ÜLKEDEN KATILIM OLACAK

Türkiye'nin ilk yardımseverlik koşu grubu olan Adım Adım, geçen yıl Antalya'da düzenlenen 10. Uluslararası Antalya Maratonu Runatolia'da iyilik peşinde koşarak sivil toplum kuruluşları için bağış toplamıştı. Runatolia'ya bu yıl 8 bin kişi, Terracity Run altında gerçekleştirilecek halk koşusuna ise 3 bin kişinin katılması bekleniyor. Runatolia maratonu ise 10 km, 21 km ve 42 km olmak üzere 3 farklı mesafede, Terracity Run da 4 km mesafede gerçekleştirilecek.

Türkiye'nin dört bir yanından ve dünyanın 40 farklı ülkesinden katılım gösteren sporseverler spor, eğlence ve tatili birlikte yaşayacak. Bölge otelleriyle yapılan anlaşmalar sayesinde sporculara özel hazırlanan paketler ile aileleriyle beraber gelenler hem koşmanın hem de tatilin keyfini çıkarıyor. Yaklaşık 8 bin kişinin katılımı sayesinde bölgedeki otellerde sezon durgunluğunu bir ölçüde üzerlerinden atacak.

DOĞUKAN MANÇO'DAN KONSER

Türkiye'nin önemli haber kanalarından biri olan CNN Türk, Runatolia resmi medya partneri ve yayıncı kuruluşu olarak bu önemli etkinliğe destek verecek. Doğan TV Spor Koordinatörü Cem Yılmaz'ın da katılım göstereceği Runatolia'nın tüm heyecanı 5 ve 6 Mart tarihlerinde 2 gün boyunca CNN Türk ekranlarında olacak. Barış Manço'nun 7'den 77'ye konseptini son dönemde uygulamaya başlayan ve özellikle çocuklara yönelik birçok etkinliğe katılan Doğukan Manço da bu yıl Runatolia'nın özel davetlisi olarak katılım gösterecek. Minik adımlarda yarışacak 4-6 yaş arasındaki çocuklarla beraber 200 metre koşacak olan Doğukan Manço, yarış sonrasında da Barış Manço'nun en sevilen şarkılarını çalacak ve çocuklara imza dağıtacak.

TOPUKLU AYAKKABI KOŞUSUNA 100 KADIN KATILACAK

Türkiye'de gerçekleştirilen en eğlenceli ve değişik yarışmalardan biri olan Yüksek Topuk Koşusu bu yıl da yine kadınların buluşma noktası olacak. 7 santimetre yüksekliğindeki topuklu ayakkabı ile sadece 100 kadının katılımıyla sınırlandırılan ve 20'şerli 5 grup halinde yarışılarak en iyi dereceyi elde eden kadının kazanacağı ödüllü yarışma 5 Mart Cumartesi günü Muratpaşa Belediyesi yanındaki kent meydanında yapılacak ve startını da Doğukan Manço verecek.

ETKİNLİĞİN SPONSORLARI

Daha önce Halk koşusu adı altında gerçekleştirilen etkinlik bu yıldan itibaren TerracityRun olarak 5 Mart cumartesi günü yapılacak. Sağlıklı yaşamı benimsemiş her yaştan Antalyalının koşarak ya da yürüyerek katılabileceği TerracityRun, Fener mahallesindeki 4 km'lik bir parkurda gerçekleştirilecek. Koşu sonrasında Muratpaşa Belediyesi'nin yanındaki kent meydanında sürpriz gösteriler ve mini konser eşliğinde parti yapılacak. 2016 Runatolia'nın isim sponsorluğunu Corendon üstlenirken, ana sponsorları ise Anadolu Hastanesi, Gloria Hotels&Resort, Nestle Su, Terracity, medya sponsoru CNN Türk, sporcu destek ürünü B Active, resmi saat markası Garmin yapacak.

YILMAZ: HEDEF LONDRA MARATONU OLMALI

Organizasyonun tanıtım toplantısı Serik İlçesi Belek Turizm Merkezi'nde bulunan Glorai Arena Sport Center'da yapıldı. Toplantıya sponsor firmaların temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan Doğan TV Spor Koordinatörü Cem Yılmaz, CNN Türk olarak bunu sosyal sorumluluk projesi kapsamında gördüklerini belirtti. Yılmaz, "Önümüzdeki yıllarda da bu organizasyonun ses getimesi ve talebin artmasını diliyorum. Tıpkı Londra Maratonu gibi insanların organizasyona katılmak için torpil aradığı bir etkinlik haline gelmesini istiyorum" dedi.

MİTİNGLERDEKİ GİBİ GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINACAK

Organizasyon Koordinatörü Özgür Emeklioğlu ise Runatolia'nın iki bacağının olduğunu belirterek, ülkenin kazanımlarına dikkati çekti. Emeklioğlu, "Bu yıl organizasyona 40 ülkeden 2 bine yakın yabancı sporcu katılacak. 1000 kulüple irtibata geçtik ve böylece ülkemizi birebir tanıtma imkanı bulduk. Ayrıca, yine organizasyon sayesinde medya aracılığı ile büyük bir tanıtım sağlamış olacağız" diye konuştu.

Özgür Emeklioğlu, organizasyonun güvenlik boyutuna da önem verdiklerini ifade ederek, bu konuda valiliğin mitinglerde olduğu gibi Runatolia'da da ciddi güvenlik önlemleri alacağını ve bunun için de üst üste güvenlik toplantıları gerçekleştirdiğini hatırlattı. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Doğukan Manço Yüksek Topuk Muratpaşa Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title