Haberler

Runatolia'da Engellilerin Özgürlüğü İçin Koşuldu

Güncelleme:

Bu yıl 'Runatolia' adıyla düzenlenen 10. Uluslararası Antalya Maratonu yaklaşık 5 bin sporcunun katılımıyla tamamlandı.

Engelli, maraton ve yarı maraton olmak üzere üç ayrı parkurdan oluşan yarışa, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği'nden tekerlekli sandalyeleriyle katılan engelli koşucuların yanı sıra 44 ülkeden 1.230 yabancı sporcuyla toplamda 5 bin koşucu katıldı.

Antalya'da bu yıl 'Runatolia' adıyla düzenlenen 10. Uluslararası Antalya Maratonu 1 Mart Pazar günü tamamlandı. Engelli maratonda 9, maratonda 585 ve yarı maratonda 2 bin 236 sporcu yarış ipini göğüslemek için var gücüyle koştu. 44 ülkeden bin 230 yabancı sporcunun da katıldığı maraton renkli görüntülere sahne oldu.
Büyük küçük her yaştan çok sayıda katılımcının yer aldığı koşu, tekerlekli sandalyeleri ve koltuk değnekleri ile başlangıç çizgisinde yerini alan engelli sporcular ile başladı.

Yarışı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal birlikte başlattı. Türkiye Omurilik Felçlileri adına Genel Başkan Yardımcısı Semra Çetinkaya ve Beykoz Şube Başkanı Saniye Efe'nin yanı sıra Milli Raket Ebru Bulgurcu, omurilik felçli sporcu Enes Günel, üyeler Bahattin Hekimoğlu, Fatih Karataş ve Muharrem Sağlam tekerlekli sandalyeleriyle maratonda yer aldı. Koşuculara Adım Adım Oluşumu ve Hareket Candır gibi koşu ekiplerinden birçok yardımsever koşucu eşlik etti.

Engelli sporcuların koşuya başlamasının ardından maraton ve daha sonra yarı maratonun startı verildi. Maraton koşanlar 42 kilometre, yarı maraton koşanlar 22 kilometre, engelli sporcular ise 10 kilometrelik parkuru tamamladılar.

TOFD Genel Başkan Yardımcısı Semra Çetinkaya koşudan sonra Antalya'ya koşu için ikinci kez geldiğinden bahsederken Runatolia Maratonu ile ilgili 'Pazar sabahı muhteşem bir atmosfer vardı. 9 sandalyeli arkadaşımız ve çevremizde destekçilerimiz olan Adım Adım ve Hareket Candır koşucularıyla tarifi imkansız duygular yaşadık.'

Koşuya hangi amaçla katıldıklarını da açıklayan Çetinkaya; 'Ağır engel grubu içinde yer alan omurilik felçlilerinin; başkalarına bağımlı olmadan çalışabilmesi, okula gidebilmesi, alışverişe çıkabilmesi, kısacası hayatını nispeten kendisi yürütebilmesinin ön koşulu Akülü Tekerlekli Sandalye'ye sahip olmasıdır. Türkiye'nin 81 ilinde hala akülü tekerlekli sandalyeye ihtiyaç duyan engelli vatandaşlarımız var. Koşuda yanımızda yer alan tüm kahraman koşucularımız, engelli vatandaşlarımızı hareket özgürlüğüne kavuşturmak adına kilometrelerce koştu. Koşamayanlar için koşan bu kahramanlarımıza, yanımızda yer aldıkları için teşekkür ediyor, duyarlı vatandaşlarımızı da onlara bu yolda yapacakları bağışlarla destek vermeye davet ediyoruz.' dedi.

KOŞUCULARDAN SOSYAL FARKINDALIK

Yarışa katılan sporculardan bazıları koşarken, göğüslerinde taşıdıkları fotoğraf ve yazılarla sosyal mesajlar vardi. Memorial Antalya Hastanesi, DP World, Sports International, Kordsa gibi firmalar kurumsal koşu takımlarıyla Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği'ne destek amaçlı koşarken, bazı sporcular ise kadına şiddete dikkat çekmek ve tepki göstermek amaçlı Özgecan Aslan'ın fotoğrafını göğüslerine yapıştırıp ellerinde "kadına şiddete hayır" yazılı döviz ile koştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Menderes Türel Çetinkaya Antalya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title