Haberler

Rumkale'de İlkbahar Manzaraları

Gaziantep’in önemli tarihi ve turizm yeri olarak bilinen Yavuzeli Rumkale, ilkbahar mevsiminin gelmesiyle etkileyici manzaralar sunuyor.

Gaziantep'in önemli tarihi ve turizm yeri olarak bilinen Yavuzeli Rumkale, ilkbahar mevsiminin gelmesiyle etkileyici manzaralar sunuyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesinin sayılı doğa ve inanç merkezlerinden olan Rumkale ve çevresi, ilkbahar mevsiminin gelmesiyle farklı bir güzelliğe büründü.

Yavuzeli ilçesinde geçen Merzimen Çayı'nın Fırat Nehri'ne döküldüğü yerde sarp kayalıklarla çevrili yüksek bir tepe üzerinde bulunan Rumkale, tarihi ile de ilgi odağı. Yaklaşık 2 bin yıl öncesine dayanan tarihi kalıntıları yanında manzarasıyla da ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Bu doğal güzelliği görmek üzere bölgeye gelen yerli ve yabancı turistler, bir taraftan Rumkale'nin tarihi kalıntılarına bakarken, bir taraftan da Fırat Nehri'nin mavi sularında tur atan tekneleri izleyebiliyor.

Ayrıca Kasaba Mahallesi sakinleri gittikçe gelişen tekneleri ve kıyı tesisleri ile ayrı bir geçim kaynağına sahip oldu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fırat Nehri Gaziantep Yavuzeli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title