Haberler

Rumen Belediye Başkanları Türkiye'de

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Rumen belediye başkanlarını Türkiye'de ağırladı.

TİKA'dan yapılan açıklamada, Romanya'nın belediyelerine yönelik "Bilgi ve Tecrübe Paylaşımı Programı" düzenlendiği bildirildi.

Açılış törenine Romanya'nın Babadağ, Slobozia, Harşova, Braila, Medgidia belediye başkanları ile proje ortağı olan Türk Dünyası Belediyeler Birliğinin (TDBB) Genel Sekreteri Fahri Solak katıldı.

Romanyalı belediye başkanları, Türkiye'de olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek programı organize eden TDBB ve TİKA'ya teşekkür etti. Türkiye'den kardeş belediyelere sahip olmanın avantajlarını dile getiren başkanlar, bu yıl içinde Romanya'da ofis açan TİKA'nın çalışmalarından övgüyle bahsetti.

Bir hafta süren program, heyetin İstanbul ve Ankara'da çeşitli belediye başkanlarıyla görüşerek çalışmaları hakkında bilgi almalarını da kapsıyor.

Öte yandan TİKA, Sırbistan'ın güneybatısındaki Tutin bölgesinde geçimini tarımdan sağlayan 30 aileye sera ekipmanları desteği sağladı.

TİKA'dan yapılan açıklamaya göre, tarım ekonomisinin geliştirilmesine yönelik proje kapsamında Sırbistan'ın güneybatısında yaşayan ailelere seracılık ekipmanları temin edildi.

Sebze ve meyvelerin yıl boyunca ve yüksek verimde ekiminin sağlanması için ihtiyaç duyulan sera konstrüksiyonu, sera örtüsü ve damlama sulama sistemi gibi seracılık ekipmanları verildi.

Proje kapsamında kırsal alanlarda sürdürülebilir kalkınmayı teşvik etmek amacıyla aile işletmelerinin doğrudan gelir elde edebilme imkanlarının sağlanması ve bölgenin üretim ve gelir seviyelerinin geliştirilmesi amaçlandı.

Kaynak: AA / Güncel

Babadağ Romanya Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title