Haberler

Rum Milli Muhafız Ordusu Gizli Tatbikat Yaptı, Vatandaşlar Bile Fark Etti

Kıbrıs Rum Milli Muhafız Ordusu'nun (RMMO), 3 gündür, Yunanistan ve İsrail'in de katılımıyla gizli bir tatbikat yaptığı bildirildi. Rum gazeteleri ise tatbikatın gizlice yapılamadığını belirterek, Rum vatandaşlarının dahi tatbikatı fark ettiğini ifade etti.

Kıbrıs Rum Kesiminde yayınlanan Politis gazetesi, tatbikata RMMO'nun tüm araçları ile Yunan Ordusu'nun hava, kara ve deniz kuvvetlerinin katıldığını; dün de İsrail'e ait savaş uçaklarının tatbikata katıldığını yazdı. Gazete, gerginlik yaratmamak adına tatbikatın gizli tutulduğunu; buna rağmen bazı bilgilerin sızdığını ve Rum Savunma Bakanlığı'nın bu konuda herhangi kesin bir yorum yapmadığını kaydetti. Tatbikat kapsamında dün, Larnaka'da, Girit'ten komandoları getirten C-130 tipi Yunan hava kuvvetlerine ait uçaktan paraşütçülerin atlayış yaptığını belirten gazete, tatbikata Yunan Alayı'nın (ELDİK) da, tank kuvvetleriyle katıldığını yazdı. Gazete, gizlilik gerekçesiyle seferilerin tatbikata çağırılmadığını, ancak bazılarının hazırda bulunmaları yönünde talimat verildiğini kaydetti.

Haberde, bu tatbikatın, yıllardır Kıbrıs sorunundaki çalışmalar nedeniyle yapılmayan çok yönlü "Nikiforos-Toksotis" tatbikatının benzeri olduğu belirtildi. Gazete, savunmayla ilgili bilgisi olan bazı kişilerin, bu tatbikatın her yıl yapıldığını, ancak daha küçük çapta gerçekleştiğini söylediklerini yazdı. Haberde, tatbikatın ilk sonuçlarının, oldukça iyi bir koordinasyona işaret ettiği ve hava savunma sistemlerinin, "düşman uçaklarını" bertaraf ettiğini gösterdiği kaydedildi. Gazete ayrıca, tatbikatta RMMO helikopterlerinin de yer aldığını ve "düşman kuvvetlere" karşı mücadelede köprü hizmeti sağladığını belirtti.

Öte yandan Simerini gazetesi de, tatbikatın Rum Savunma Bakanlığı tarafından duyurulmadığını kaydederken, bunun, bakanlığın hassas savunma konularına dokunan eylemlerin duyurulmasından kaçınma politikasıyla ilgili olduğunu yazdı. Gazete, tatbikatla ilgili ayrıntıların, tatbikatın tamamlanmasının ardından duyurulacağını kaydederken, tatbikatın gizli olmasına karşın, vatandaşlar tarafından bile fark edildiğini belirtti. Haberde, tatbikata katılan Yunan Hava Kuvvetleri'ne ait uçakların, Baf'taki "AndreasPapandreu" Hava Üssü'ne indiğinin görüldüğü kaydedildi.

Bu arada, bazı Rum gazeteleri, Türkiye, NATO, ABD, İngiltere ve Pakistan'ın Doğu Akdeniz'de tatbikat yaptığı bilgisini de aktardılar. Fileleftheros ve Alithia gazeteleri, bugün başlayıp 12 Kasım'a kadar sürecek olan tatbikata, Türkiye'nin 9 savaş gemisi ve iki savaş uçağıyla katılacağını yazdılar ve tatbikatın detaylarını aktardılar. - LEFKOŞA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Yunanistan Türkiye İsrail Kıbrıs Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Anneye fitre verilir mi? Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title