Haberler

Rum Ahırı"Nda 200 Liraya Konforsuz Tatil

ZAFER AKPINAR - Cunda Adası'nda el değmemiş nadir güzelliklerden Patriça Koyu'ndaki yaklaşık 100 yıllık Rum ahırlarının küçük birer odaya çevrilmesiyle oluşturulan tesis, konforsuz hizmete rağmen teknolojiden uzak doğal ortamıyla tatilcilerden büyük ilgi görüyor. İki kişilik oda fiyatı günlük 200 lira olan tesiste, suyun kısıtlı olduğu, banyolardan akmadığı zamanlarda tulumbadan çekilen suyla duş alınırken, kahvaltıda doğal üretilen yumurta, domates, biber, salatalık tüketiliyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Edremit Körfezi'nin ve Kuzey Ege'nin turizm merkezlerinden olan Ayvalık, yaz aylarında yüz binlerce tatilciyi konuk ediyor. Özellikle hafta sonlarını oldukça yoğun geçiren Ayvalık, Cunda Adası, Patriça Koyu, Şeytan Sofrası, Sarımsaklı plajları ile tanınıyor.

Cunda Adası'nın arka kısmında bulunan, tozlu köy yollarından geçilerek ulaşılan Patriça Koyu, el değmemiş nadir güzelliklerden biri olarak dikkati çekiyor. Temiz denizi ve sahiliyle koy, sakin bir tatili tercih edenlerin akınına uğruyor.

Koyda bulunan bir tesis ise ülkedeki diğer otellere oranla sunmadığı imkanlara ve konforsuz hizmete rağmen büyük ilgi görüyor. Mübadele sonrasında bölgeyi terk eden Rumlardan kalan yaklaşık 100 yıllık ahırların küçük birer odaya dönüştürülmesiyle oluşturulan tesiste, tatilcilere, klima, radyo, televizyon ve internet gibi imkanlar sunulmuyor. Elektriğin güneş enerjisinden sağlandığı tesiste, suyun kısıtlı olduğu, banyolardan akmadığı bazı zamanlarda tulumbadan çekilen suyla duş alınıyor.

Kahvaltıda doğal yumurta ve sebze

Bazı ünlü futbolcu ve sanatçıların tatilini geçirdiği, iki kişilik oda fiyatının günlük 200 lira olduğu tesiste sadece kahvaltı ücretsiz veriliyor. Kahvaltıda ise tesisin arka kısmında bulunan tavuklardan her gün taze alınan yumurta ile doğal yetiştirilen domates, salatalık ve biber tüketiliyor.

Tesisin işletmecisi Baran Molay, biri değirmen odası olmak üzere 7 odalarının bulunduğunu belirterek, "Bu alan eski bir Rum köyü. Odalarımız eskiden ahırmış. Biz bunları değirmenle birlikte odalara çevirdik. Burayı 5 yıldır işletiyorum" dedi.

"Dalgamı geçiyorsunuz?' diye soranlar oluyor"

Tamamen doğal bir ortamda tatil hizmeti sunduklarını dile getiren Molay, şunları kaydetti:

"Elektrik ve suyu kendimiz üretiyoruz. Suyu filtre edip depolara taşıyoruz. Elektriği güneşten elde ediyoruz. Arka tarafta kendi tavuklarımız ve küçük bir sebze bahçemiz var. Denize sıfır gayet doğal bir ortamda hizmet veriyoruz. Odalarda televizyon, radyo, dolap, klima, teknoloji yok. Sadece odalarda vantilatör var biraz serinlik versin diye. Gelen müşteriler bunu bilerek geliyor, onun için fazla talepte bulunmuyorlar. İnternet, sadece GSM operatörlerinin sunduklarıyla var. Odalarda böyle bir hizmetimiz yok."

Odalarda sadece iki kişilik bir yatak ile duş alınabilecek küçük bir banyo olduğunu belirten Molay, "Günlük gazete geliyor. Biz lüksü sunmuyoruz. Kimine göre kötüyü kimine göre doğalı sunuyoruz ama ilgi görüyoruz. Bazen bizi arayıp rezervasyon yaptıracaklar oluyor. Biz de sunmadıklarımızı söyleyip oda fiyatını belirtiyoruz, 'dalga mı geçiyorsunuz?' diye soranlar oluyor. Yanlış yeri aradığını düşünüp telefonu yüzümüze kapatanlar oluyor" ifadesini kullandı.

Molay, şehir hayatından, elektromanyetik kirlilikten, stresten, trafikten, can sıkıcı televizyon haberlerinden birkaç günlük de olsa uzaklaştıran, bulunması zor imkan sunduklarını vurgulayarak, bunu bilenlerin tesislerini tercih ettiğini söyledi.

"Odalarda yatak dışında konfor yok"

Abdullah Güne, doğal bir ortamda temiz denizde ve otantik bir yerde tatil yaptığını dile getirerek, "100 yıllık geçmişi olan bir yer. Rum köyü, doğal bir ortam her şey güzel. İnsanlardan uzak sakin. Odalarda yatak dışında konfor yok, doğal bir yaşam. Eşimle geldim. Odalarda klima, televizyon yok hiç bir teknoloji yok. Cep telefonları da çekmese daha güzel olacak" dedi.

Ailesiyle gelen Elif Naz Şamlı da odalarda klima, televizyonun olmadığını öğrendiğinde şaşırdığını ve ilk geldiğinde çok sıkıldığını belirterek, "Şimdilerde ise rahat ve çok keyifli buluyorum. Çok sakin bir ortam. Taş evlerde kalıyoruz. İyi ki gelmişiz" diye konuştu. - Balıkesir

Kaynak: AA / Güncel

Edremit Körfezi Cunda Adası Ayvalık Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title