Haberler

Ruhsat Arasındaki 50 TL'ye 12 Yıla Kadar Hapis İstemi

Güncelleme:

Geçtiğimiz mart ayında, Sultanbeyli gişeleri çıkışında trafik uygulaması yaparken durdukları sürücüden ruhsat arasında 50 TL rüşvet alan 2 polisin 12 yıla kadar hapsi isteniyor.

Sultanbeyli'de durdukları sürücüden ruhsat arasında 50 TL rüşvet aldıkları öne sürülen 2 polis, amirlerinin yaka kamerası görüntülerini izlemesiyle tesadüfen tespit edilip tutuklandı. Sürücü ve 2 polis hakkında, "Rüşvet almak ve vermek" gerekçesiyle 4'er yıldan 12'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

PARA CEZASI KESMEK İÇİN ARACA GÖTÜRDÜ

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede geçtiğimiz Mart ayında polis memurlarından M. A. ve F. S'nin Sultanbeyli gişeleri çıkışında trafik uygulaması yaptıkları sırada ticari araç kullanan G.S.'yi durdurdukları belirtildi. Şoför G.S.'nin Karayolları Taşıma Kanunu'na göre alınması zorunlu 'Mesleki Yeterlilik Belgesi' (SRC) olmadığı belirtilen iddianamede, idari para cezası kesilmesi için polis memuru M. A.'nın şoförü polis aracında bulunan bir diğer polis memuru F. S.'nin yanına götürdüğü anlatıldı.

SES VE GÖRÜNTÜ KAYDEDEN YAKA KAMERASI…

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü'nün genelgesine göre 'Trafik Hizmetlerinde Şeffaflık ve Güven Projesi' kapsamında trafik birimlerine ses ve görüntü kaydeden yaka kamerasının dağıtıldığı ifade edilen iddianamede, yaka kamerasının kayıt yaptığı esnada polis memuru F.S. ile şoför G.S.'nin konuşmaya başladığı belirtildi.

İddianamede, G.S.'nin polis memuruna bir seferlik ceza yazmaması yönünde çaba sarf ettiği polis memuru F.S.'nin ceza kesmesi gerekirken şoförü tekrar diğer polis memuru M.A.'ya gönderdiği anlatıldı.

BAŞKOMİSER GÖRÜNTÜLERİ TESADÜFEN İZLEDİ

İddianamede polis memurlarının amiri olan Başkomiser İrfan Kaya'nın olaya ilişkin tutmuş olduğu raporda, şoförün ruhsat arasına 50 lira koyduğu ve polis memuru M.A.'nın 50 lirayı alması sonrasında ceza kestirmeden şoförü olay yerinden gönderdiği anlatıldı. İddianamede, Başkomiser İrfan Kaya'nın tesadüfen görüntüleri izlediği, şüphe üzerine araç sahibine ceza kesilmediğini öğrendiği ve şoföre ulaşıp telefon görüşmesi yaptığı belirtildi.

İddianamede, telefon görüşmesinde şoför G.S.'nin polis memurlarına 50 lira rüşvet vererek belge eksikliğinden ceza kesilmemesini sağladığını söylediği anlatıldı. Başkomiser İrfan Kaya'nın rapor düzenleyerek görüntü ve sesleri içeren görüntüleri de bir CD'ye koyarak suç duyurusunda bulunduğu kaydedilen iddianamede, soruşturmanın bu şekilde başladığı ifade edildi.

12'ŞER YILA KADAR HAPİS CEZALARI İSTENİYOR

Polis memurlarının SRC Belgesi eksikliğinden dolayı idari para cezası kesmesi gerekirken 50 lira rüşvet alarak şoförü gönderdikleri belirtilen iddianamede, olaydan 2 ay sonra 2 polis memurunun da "Rüşvet almak" suçundan tutuklandığı, rüşvet veren şoförün ise adli kontrol şartları uygulanarak serbest bırakıldığı kaydedildi.

Şoför G. S., polis memurları M. A. ve F. S. hakkında "Rüşvet almak ve vermek" suçundan 4'er yıldan 12'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Sultanbeyli İrfan Kaya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (90)

BetülmobilWeb@haberler.com:

700 milyarlık saat alan dışarda geziyor, milli kahraman ilan edildi, 50 milyon alan polis 12 yıl yatacak ayıp be

18
6
yanıtYanıtla
kadir Mobil-ANDROID:

harami kim yiyorsa zehir zikkim olsun

24
0
yanıtYanıtla
türkMobil-ANDROID:

bir polis olarak az bile diyorum ama sadece biz memurlara degil bütün devlet memurları denetlenmeli

21
1
yanıtYanıtla
Dr. BobMobil-IOS:

Rüşvet serbest değilmi ya. Büyükler öyle yapıyor. Polisler yapmış çok mu

18
3
yanıtYanıtla
YılmazmobilWeb@haberler.com:

Buda rüşvetmi gümrükrükte trilyon Dönüyor, adamlar ceza bile almıyor

20
1
yanıtYanıtla
AdemmobilWeb@haberler.com:

Polisin adı çıkmış,tapu ile gümrük çuvalla götürüyor

20
1
yanıtYanıtla
nil belcimmobilWeb@haberler.com:

Hala ogrenemediler ufak bahsis alirsan hapse girersin buyuk oyniycaksin

17
3
yanıtYanıtla
memurmobilWeb@haberler.com:

Ben trfk polisiyim Allaha çok şükür rüşvet yemedim Rabbim o lanetli parayı yedirmesin,verenede Allahın laneti üzerlerine olsun, inanın alan kadar veren de suçludur.Hem bu dünya Hemde ahiret adına...

17
3
yanıtYanıtla
AfymobilWeb@haberler.com:

Millet vergi vermez zengin olur , çalar zengin olur adam 50 TL aldı diye 12 yıl vermek vicdandan yoksun

10
9
yanıtYanıtla
sincanlı:

İyi güzel de Başımızda kiler Trilyonlarca götürüyor onlara niye ceza yok

13
5
yanıtYanıtla
Tüm 90 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title