Haberler

Ruhsat Alındı, İstanbul'da Petrol Aranacak

Güncelleme:

Ülkede üretilen ham petrolün yüzde 71'ini sağlayan Türkiye Petrolleri, petrol aramalarında son yıllarda yoğunlaştığı Karadeniz'den sonra İstanbul'u da arama listesine dahil etti.

Milli petrol şirketi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan İstanbul ve Tekirdağ'da 3 petrol arama ruhsatı aldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'nün Resmi gazete'de yayımlanan 'Petrol Hakkına Müteallik Kararı'na göre, Türkiye Petrolleri'ne, yatırım teminatlarını 30 gün içerisinde iletmesi şartıyla, İstanbul ve Tekirdağ'da beşer yıl süreli 3, Diyarbakır'da da beş yıl süreyle bir petrol arama ruhsatı verilmesi kararlaştırıldı.

BALAT'TA BULUNDU

Başbakanlık Osmanlı Arşivi'nde gün yüzüne çıkan 1 Ekim 1915 tarihli belgeye göre, İstanbul'un tarihi semti Balat'ın Molla Aşki Mahallesi'nde petrol bulunduğu ancak bölge yerleşim alanı olduğu için petrol aramalarına izin verilmediği iddiası, 2013'de basına yansımıştı. Bu konuda bir başka haber de geçen yıl çıktı. Buna göre, yeni petrol kanununun ardından Amerikalı şirketler TP ile geliştirdiği 'ortaklık' stratejisiyle, İstanbul'da petrol ve gaz aramaya talip oldu.

144 MİLYON TON PETROL ÜRETİLDİ

Enerji Bakanlığı'nın 2014 8 aylık verilerine göre, Türkiye'de 1934'ten bu yana toplam 144.3 milyon ton ham petrol üretimi yapıldı. Aramalar kapsamnda 1934'ten bu yana 4 bin 566 kuyu açıldı ve toplam 8 bin 497 kilometre sondaj yapıldı. Açılan kuyuların yüzde 70'i Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde, yüzde 22'si Trakya Bölgesi'nde, yüzde 8'i ise diğer bölgelerde yer alıyor. (Kaynak:Milliyet)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Karadeniz Tekirdağ İstanbul Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (9)

Gözlem:

Asıl petrol yatağı, Ankara Atatürk Orman Çiftliğinde yapılmış olan KAÇAK SARAY''ın tam altında bulunuyor. . . Kazıların bir an önce başlaması ekonomiye en büyük katkıyı yapacaktır. . . !!

8
9
yanıtYanıtla
dersim62:

Sayın kılıçdaroğlu dürüst, samimi, çalışkan ve dersim diyarının yiğit bir evladıdır. Ekonomiyi güçlendirecek, hırsızlardan hesap soracak, birliği beraberliği sağlayacak, demokrasiyi geliştirerek sorunları çözecektir. Biz dersimliler ve tüm aleviler kılıçtaroğlu ile beraberiz. HDP nin tuzağına düşmeyeceğiz oylarımız CHP ye

4
11
yanıtYanıtla
BURAK:

Bu yalanlar her Secim arefesinde oluyor yalaniniz batsin Manisa alasehirdede bulunmustu 2007 de nedense ortada yok 2011 Secimlerinde milli ucak yapiliyordu gene basladilar yahu önce otomobil yapin sonra ucaga inanalim

6
2
yanıtYanıtla
ÇİN MALI BUNLAR:

DESENİZE BENZİN 10 TL Yİ BULACAK.

5
2
yanıtYanıtla
adil ece:

gerekirse mahalle taşınır bulun şu petrolü

5
1
yanıtYanıtla
K1l1ç Ali Pa_a:

Karadenizde 300 yıl yetecek petrol bulunmuş sayın Arınç geçenki seçimlerde müjdeyi patlatmıştı??ne oldu??

3
0
yanıtYanıtla
vatandaşMobil-ANDROID:

neden orda.neden Batman'da degil. Çünkü istanbul da yok da ondan.

1
0
yanıtYanıtla
Fatma:

Vatani ni seven Hdp ye pkk ya oy vermesin

0
0
yanıtYanıtla
aaaaaaa:

hayret. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title