Haberler

Ruh Sağlığı Tedavisi Gören Hastalar Sergi Açtı

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ruh Sağlığı Merkezi'nde Yatan Hastalar Uğraşı Terapisi ve Spor Aktivitesi ile Tedavi Ediliyor

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ruh Sağlığı Merkezi'nde yatan hastalar uğraşı terapisi ve spor aktivitesi ile tedavi ediliyor. Tedavi sırasında hastaların yaptığı işler, sergilendi.

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ruh Sağlığı Merkezi'nde yatan hastalar, yaklaşık 6 aydır el işi ve spor yaparak tedavi görüyor. Hastaların tedavi sırasında yaptığı el işleri, Kayseripark Alışveriş Merkezi'nde sergilendi.

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatristlerinden Canan Kılıç, 'Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ruh Sağlığı Bölümü'nde yatan hastaları, takı, ahşap boyama, el işi gibi uğraşı gerektiren faaliyetlerle tedavi ediyoruz' dedi. Bu faaliyeti, Kocasinan Halk Eğitim Merkezi'nden hocalarla birlikte gerçekleştirdiklerini ifade eden Kılıç, şunları söyledi:

'Bu faaliyetlerin benzeri Bakırköy ve Adana da yapıldı. Biz 6 aydır bu yöntemi uyguluyoruz ve hastalarımızın yaptığı çalışmaları bugün sergileyerek satışa sunuyoruz. Bu serginin geliriyle yeni malzemeler alıp bu faaliyeti devam ettirmeyi amaçlıyoruz.'

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hüseyin Arınç ise, hastaların becerilerini artırmak ve onları daha iyi ortamlarda tedavi etmek için bu yöntemi uyguladıklarını belirterek şu bilgileri verdi:

'Bu çalışmalara her türlü yani ağır vakalı, hafif vakalı hastalar katılabiliyor. Amacımız onların becerilerini, tedavi uyumunu ve tedaviyi hızlandırmak, bir şeyler yapabildiklerini ortaya koyarak kendilerine olan özgüvenlerini artırmak. Diyalog kurmaya korktuğunuz hastaların beceri yeteneğini geliştirerek onları tedavi ediyoruz ve özgüvenlerine kavuşmalarında yardımcı oluyoruz. Ruh sağlığı hastaları aslında korkulacak, irkilecek kişiler değil. Doğru yönlendirildiklerinde topluma kazandırılabilirler. Gördüğünüz gibi rehabilitasyonla neler yapılabilir bugün bunun tanığı olduk. Ruh hastalarından korkmayın.

Son olarak bize destek veren Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız'a, Kocasinan Halk Eğitim Merkezi eğitmenlerine, doktor ve hemşire arkadaşlarıma katkılarından dolayı ayrı ayrı teşekkür ederim.'

Serginin açılışına İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hüseyin Arınç, hastanede görev yapan doktor ve hemşirelerin yanı sıra vatandaşlar katıldı.

(EMİ-VED-İRE) - KAYSERİ

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title