Haberler

Ruh Hallerini Tuvale Yansıttılar

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Kliniği hastaları tarafından yapılan resim çalışmaları İzmir Devlet Resim ve Heykel Müzesi'nde sergileniyor.

Psikiyatri Hastalarının Gözünden Resimli Hikayeler Sergisi'nin açılışına Hastane Yöneticisi Prof. Dr. Mustafa Demirci, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Oktay Tarhan, Doç. Dr. Levent Mete, Karabağlar Halk Eğitim Merkezi yetkilileri, resim öğretmenleri ve hastane personeli katıldı.

Yaklaşık altı ay önce Karabağlar Halk Eğitim Merkezi'nin işbirliğiyle çalışmalara başlayan psikiyatri hastaları kısa sürede toplam 36 resim yaptı. Psikiyatri ve madde bağımlılığı tedavisi gören hastalar ruh hallerini tuvale yansıttı. Yapılan her resmin altına hissettiklerini yazan hastalar, satılan resimlerinin gelirini Psikiyatri Kliniği'nin ihtiyaçlarının giderilmesi için bağışlayacak.

İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastane Yöneticisi Prof. Dr. Mustafa Demirci. "Bütün bu çalışmaları yapan herkese teşekkür ediyorum bize biraz olsun onların dünyalarını anlama imkanı sağladılar" diye konuştu.

Yrd. Doç. Dr. Aybala Sarıçiçek Aydoğan ve Doç. Dr. Levent Mete öncülüğünde hayata geçirilen "Resimli Hikayeler Projesi Sergisi" 27 Mayıs - 8 Haziran 2014 tarihleri arasında İzmir Devlet Resim ve Heykel Müzesi'nde sergilenecek. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Mustafa Demirci Çelebi İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title