Haberler

Rubato, Mehmet'in Gezegeni'ne Konuk Oldu!

Rubato; Kral Pop TV, Kral Pop Radyo ve TRT FM ortak canlı yayınında Mehmet'in Gezegeni'ne konuk olarak hem hakkında merak edilenleri anlattı hem de sevilen şarkılarını canlı olarak seslendirdi.

"Bir Araya Gelmemize Sezen Aksu Vesile Oldu!"

Gezegen Mehmet, ilk olarak Rubato'ya nasıl biraraya geldikleri sorusunu yöneltti. Özer Arkun; "Biz zaten yıllardır beraber saz çalan arkadaşlardık. Bu grup, Sezen Aksu'nun orkestrasından çıkmadır. Yani aslında Sezen Aksu vesile oldu diyebiliriz" dedi. Rıza Okçu ise "O zaman çok fazla turne geziyorduk. Rıza bir gün bize 'Siz neden beraber çalmıyorsunuz' dedi ve bizi ateşledi diyebilirim" diyerek grubun nasıl biraraya geldiğini anlattı.

"Her Enstrümanla Bütün Müzikler Yapılabilir!"

Gezegen Mehmet'in Özer Argun'a  çello ile arabesk çalan nadir sanatçılardan biri olduğunu söylemesi üzerine Arkun, her enstrümanlarla tüm müziklerin yapılabileceğini belirterek " Türkiye'de yaşıyorsunuz, yaşadığınız memlekete ihanet olur bu müziği inkar etmek" dedi.

"Babam Telefonu Orhan Gencebay'ın Suratına Kapatmıştı!"

14 yaşında Orhan Gencebay'la çalışmaya başlayan Özer Arkun, Orhan Gencebay'la nasıl biraraya geldiğini de izleyicilerle paylaştı. Arkun, "Birgün telefon çalıyor, Orhan Gencebay arıyor. Bizde telefon olmadığı için babaannemleri arıyor. Babam çıkıyor telefona. 'Merhaba ben Orhan Gencebay' diyor. Babam da inanmadığı için 'Hadi oradan' diyerek telefonu yüzüne kapatıyor Orhan Gencebay'ın. Tabii Orhan ağabey, büyük bir nezaket göstererek tekrar aramıştı ve o vesileyle çalışma fırsatımız olmuştu" dedi.

"Müziğe Bulaşan İnsanlar Psikolojik Rahatsızlığa Yakalanmıyor!"

Gezegen Mehmet'in "Neden çocuklarımız müzikle hobi olarak ilgilenmeli?" sorusunu yöneltmesi üzerine Fatih Ahıskalı, "Müzik ruhun gıdasıdır derler hep, çok ciddiye alınması gereken bir sözdür aslında bu. Müziğe bulaşan insanlar yüzde 99 psikolojik rahatsızlığa yakalanmıyor bir kere. Ruhani yönden çok büyük avantaj sağlar" dedi. Konuyla ilgili Özer Arkun  ise "Çocuklarımızı disipline etmek istiyorsak hayatta disiplinli olmalarını istiyorsak, en azından bir enstrüman çalmaları gerekiyor. Çünkü bu enstrümanları öğrenirken sebat etmeyi öğreniyoruz. Bir nota gösteriyor hoca bize ve 'Bunu bu noktaya kadar çalacaksın' diyor. Büyük bir disiplin, emek var ortada" diyerek müziğin önemini vurguladı.  Göksun Çavdar da "Evrende dünya yokken yıldızların sesleri bir müzikti. Benim bir torunum var, bazen notalar okuyorum ona. Çocuklar her şeyi duyuyor. Güzel şeyler duyurmak bizim görevimiz" diyerek müziğin çocuklar üzerindeki etkisinden bahsetti. Son olarak Eralp Görgün ise çocukların  sosyal olmaları için, mutlu olmaları için  müzikle ilgilenmeleri gerektiğini belirtti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Orhan Gencebay Sezen Aksu Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title