Haberler

'Ben Bilmem Eşim Bilir'in Bu Sahnesine Rekor Ceza!

Güncelleme:

RTÜK, 'Ben Bilmem Eşim Bilir' programında, genç kadınların ayakkabılarının giydirilmesiyle ilgili etap için "aldatmaya teşvik ediyor" diyerek kanala para cezası verdi.

Yarışma programında erkek yarışmacıların tanımadıkları yabancı kadınlarla dans ettirilip, eşlerinin kıskandırılması üzerine RTÜK, Kanal D'ye 3. kez para cezası verdi.

RTÜK, Kanal D televizyonunda İlker Ayrık'ın sunduğu, "Ben Bilmem Eşim Bilir" adlı yarışma programı hakkında yeni bir ceza kararı aldı. Erkek yarışmacıların eşlerinin gözü önünde başka kadınlarla dans ettirilmesi, ardından eşlerinin bütün kıskançlık belirtilerine rağmen yarışma adı altında genç kadınların ayakkabılarının giydirilmesiyle ortaya çıkan görüntünün eleştirildiği raporda, şunlara yer verildi:

"ALDATMAYA TEŞVİK EDİYOR"

"Erkeklerin eşlerini aldatmaya teşvik edici ve aile huzurunu bozucu bir ortam sunmaktadır. Bu genel ahlaka ve Türk aile yapısına aykırı durum sunucu ve dolaylı olarak yayıncı kuruluş tarafından gayet normal ve eğlenceli bir format olarak izleyiciye empoze edilmiştir. Yarışma etabının amacı yeni tanışılan kişi adını, kıyafetini vb. hatırlayabilme becerisi olmaktan çıkarılıp, kıskançlığın alaya alınır bir duygu olduğu algısının oluşturulmasına vardırılmıştır."

Yarışma formatının aile yapısını zedeleyici nitelikte olduğu ve kadınların cinsel bir objeye indirgendiği dile getirilen raporda, kadınların aşağılandığına dikkat çekildi.

"AİLE YAPISI TEMELDEN SARSILACAK"

Aldatma algısının eğlence unsuru olarak sunulmasının doğru olmadığına kanaat getiren Üst Kurul, Türk aile yapısını temelden sarsabilecek ve genel ahlakın bozulmasıyla sonuçlanabilecek bir sürece yol açabileceği görüşünü benimsedi.


Üst Kurul, bu doğrultuda, Kanal D televizyonuna RTÜK mevzuatının, "yayınlar toplumun milli ve manevi değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olamaz" hükmünün ihlal edildiği gerekçesiyle para cezası kesti. Kanal D daha önce "Ben Bilmem Eşim Bilir" programındaki, "dansöze para yapıştırma" nedeniyle 200 bin TL ve "Beni başkasıyla hayal et" sözünün yer aldığı motivasyon sahnesi nedeniyle de 502 bin TL ceza almıştı.

Kanal D, bu kez bir önceki ayın reklam gelirlerinin yüzde 1'i oranında yani 410 bin TL'lik ceza aldı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

İlker Ayrık Kanal D Medya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (136)

Altay:

Millet eğilmez Türkiye yenilmez. Masonlar ve onların zihniyetine geçit yok

86
5
yanıtYanıtla
Halk:

Atatürke küfür edilince zevkten dört köse olan RTÜK namus bekciligimi yapiyor? Gülerim hallerine

22
15
yanıtYanıtla
meçhul...:

Bunların hepside namussuz eşlerini 70 milyonun önünde pazarlıyolar ne mahremiyet kalmış ne namus. Ondan sonrada diyoz ki terör belası ve nusubetler. Böyle yaşamaya ve böyle bir hayata Yüce Rabbim az bile bela veriyor bizlere Rabbim bunları ve bunun gibileri ıslah eylesin yok olmuyolarsa kahru perişan eylesin.

27
10
yanıtYanıtla
Deli Kadir.:

yakında mevlüt dışında bir şey izleyemeyeceksiniz Tv''lerde. bu yolda Devam Türkiye, Pardon Kürdiye mi demeliydim.

5
31
yanıtYanıtla
BayRam:

Bu yarışma sırf Türk Milletinin ahlakını bozmak amacıyla yapılmaktadır. , manken ajansından kiralı kişiler sanki gerçek çiftlermiş gibi tanıtılıp, evli insanlar böyle arsız olabilir, bu normal bi durum mesajı verilmektedir. youtube dan detayları öğrenebilirsiniz. Ayrıca kurum ve sunucuyu kınyorum. Alçklık sadece açık ihantle olmaz, Böyle sinsicede yapılır. Bu hainlii kınıyorum. Bu deyslra prim vermeyin, seyretmeyin millet. .

34
1
yanıtYanıtla
CAN DERSİMLİ:

BU SIĞIR MİLLET SEYRETMESE BÖYLE SAÇMA SAPAN PROGRAMLARDA OLMAZ. BİR ARABA İÇİN YAPMADIKLARI REZİLLİK YOK. DİNİ İMANI PARA OLMUŞ MİLLETİN !!!

31
4
yanıtYanıtla
ANTALYA 07:

bu programı ve buna benzer özellikle bu tarz benim denen lanet yarışma , bilinçli olarak türk aile yapısına büyük zarar veriyor. . . acilen yayından kaldırılmaları gerekir !!!

26
7
yanıtYanıtla
Hale Yemenici:

Ben bu yarismacilarin cift olduguna bile inanamiyorum, bayanlarin giyinis tarzi, erkeklerin rahatligi bu yarismanin Turk kulturune ne kadar ters dustugu acik. Ve ben hic bir yarisma programinda sunucunun nispet yapar gibi yemek yedigini gormedim, sacma bir program, tamamen kaldirilmasi lazim.

26
3
yanıtYanıtla
..:

Şu programa katınlan kadınların kocaları size sesleniyorum, hiç birinizde şeref haysiyet onur erkeklilk v. s v. s. yok. Şerefsizler!!!!!!!!!!

26
3
yanıtYanıtla
Sinem-Tr:

Boyle bir yarisma ahlaki dunya da yok, bu kadar ceza alan bir program yayinda kalmamali. Ben AKP li degilim ama burada insanlarin saygi ve degerini kaybettigini, kendini rezil ettigini goremeyenler var.

23
5
yanıtYanıtla
Tüm 136 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title