Haberler

Rteü Öğrencileri "Diriliş Ertuğrul" Oyuncularıyla Buluştu

TRT'de yayınlanan "Diriliş Ertuğrul" dizisi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) ve İlmi Meseleler ve Sosyal Aktiviteler Topluluğu (İMSAK) tarafından "Milli şuuru en iyi uyandıran dizi" ödülüne layık görüldü.

Tarihsel içerikli diziler arasında izleyiciler tarafından beğeniyle izlenen " Diriliş Ertuğrul'un" oyuncuları Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) İlmi Meseleler ve Sosyal Aktiviteler Topluluğu'nun (İMSAK) daveti üzerine Rize'ye geldi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Spor Salonunda gerçekleşen "Kayı'dan Cihan'a Diriliş Kardeşliği" konulu söyleşi katılan oyuncular, öğrenci ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Katılımcılardan ücret yerine İmam Hatip Lisesinde oluşturulacak kütüphane için ders kitabı ve ansiklopedi olmayan en az bir kitap talebinde bulunuldu. Kitap temin etmek isteyenler için program öncesi stant kuruldu.

"Milli şuuru en iyi uyandıran dizi" ödülüne layık görüldü

Öte yandan Diriliş Ertuğrul dizisi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) ve İlmi Meseleler ve Sosyal Aktiviteler Topluluğu (İMSAK) tarafından "Milli şuuru en iyi uyandıran dizi" ödülüne layık görüldü.

Ödül törenine, "Bir kahramanlık ve yol hikayesi" sloganıyla yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisinin Yapım Koordinatörü Bilgehan Özer ile dizi oyuncularından "Bamsi" karakterini canlandıran Nurettin Sönmez, "Abdurrahman" karakterini oynayan Celal Al, Doğan Bey karakterini oynayan Cavit Çetin Güner, Turgut karakterini canlandıran Cengiz Çoşkun ve "Halime" rolündeki Esra Bilgiç katıldı.

"Milli şuuru en iyi uyandıran dizi" ödülünü filmin yapımcısı Mehmet Bozdağ adına Bilgehan Özer'e, "en iyi erkek oyuncu" ödülü Nurettin Sönmez, Cavit Çetin Güner ve Cengiz Çoşkun'a, "en iyi yardımcı oyuncu" ödülünü Celal Al'a, "en iyi kadın oyuncu" ödülü de Esra Bilgiç'e verildi.

Söyleşiye katılan sanatçılara, öğrenciler ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, öğrenciler, oyuncularla bol bol öz çekim yaptı.

Programı düzenleyen İMSAK Başkanı Dursun Güven, gazetecilere yaptığı açıklamada, faaliyetlere başladıkları günden bu yana çeşitli ilmi ve sosyal faaliyetler yaptıklarını söyledi.

Topluluk olarak ilerleyen dönemlerde de yeni faaliyetler yapmayı hedeflediklerini belirten Güven, şunları kaydetti:

"Bunlardan bir tanesi de kendi memleketlerinde iyi bir eğitim alamayan Gürcistan asıllı Müslüman öğrencilere yönelik olacaktır. Bu proje ile ailelerinden uzakta, maddi imkanları çok kısıtlı olmasına rağmen İslami eğitim almak isteyen öğrencilere bir nebze olsun yardımcı olmaktır. Programda alacağımız sponsorluk ücretlerini Gürcü öğrenciler yararına kullanacağız. Ayrıca programa girişte ücret yerine her katılımcıdan bir kitap aldık. Bu kitaplarla yeni yapılmakta olan İmam-Hatip Lisesine "Diriliş" isminde bir kütüphane yapacağız."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Diriliş Ertuğrul Nurettin Sönmez Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title