Haberler

Rteü 2016-2017 Akademik Yıl Açılış Töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kendi helikopterlerimizi yapar hale gelmişiz ama yaptığımız bu helikopterler, bu uçaklar bize bombayı yağdırmaya başlamış ve onlar bizi öldürmeye gelmiş. Mesele ne, fiziki mekanların olmasından öte şu gönülleri halletmek, bu kafa yapısını halletmek, zihinleri halletmek. Onun için kültür inkılabına ihtiyacımız var. Asıl reformu kültürde yapmamız lazım, kültür ihtilaline, kültür devrimine şiddetle ihtiyacımız var." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 2016-2017 Akademik Yıl Açılış Töreni'ne katıldı.

Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, birçok hayırseverin "Buradan başarılı öğrenciler çıkıyor yani kalifiye diyebileceğimiz öğrenciler çıkabiliyor. Burada bir destek de benim olsun." düşüncesiyle hareket edeceğine hatta hayırsever birçok ailenin "Başarılı öğrencilerinden 10'unu bana teslim et, doktorasına varıncaya kadar bunların bursunu ben üstleniyorum." diyeceğini söyledi.

Bunun, öğrencilerin ilimdeki hırsını artıracağını belirten Erdoğan, "İlimde hırs güzeldir. Çıkarda haşa... Onun için öğrencilerimizin önünü açmak adına bu adımları atacağız. Öğrencilerimiz de zaten buna hazır. Atalarımız ne diyor? Nerede hareket, orada bereket. Gerçekten de azmin ve çalışmanın olduğu her yerde mesafeler çok büyük bir süratle katedilir." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, hiçbir gayret ortaya koymadan, her şeyi devlete havale ederek kalkınma yarışında öne geçmeyi beklemenin boş hayalden ibaret olduğunu vurgulayarak, Rizeli vatandaşlara, hareketi de bereketi de kendi içlerinden çıkarmaları çağrısında bulundu.

Devletin imkanlarının sadece bu süreci hızlandırmaya, güçlendirmeye yaradığını anlatan Erdoğan, Karadeniz'e nazır, sırtını yeşile, dağlara dayamış üniversitenin, mimari özellikleriyle Türkiye'deki en güzel örneklerden biri olduğunu kaydetti.

Yardımcı ailesinin, üniversitenin tıp fakültesi binasını yerel mimariyle yaptığı zaman muhteşem bir eserin ortaya çıktığı ve bunu diğerlerinin takip ettiğini dile getiren Erdoğan, "Burada da üniversitemiz, rektörlük binasıyla diğer fakülteleriyle gayet güzel bir eser olarak ortaya çıktı. Şimdi ilahiyat da öyle. O da gayet güzel, muhteşem bir eser oldu. Eğer hemşehrilerim beklenen gayreti ortaya koymazlarsa diğer destekler de heba olur gider." değerlendirmelerinde bulundu.

"Kültür inkılabına ihtiyacımız var"

Erdoğan, cumhurbaşkanlığı ve başbakanlığı döneminde Türkiye'de altyapısıyla üstyapısıyla her şeyi değiştirdiklerini, cumhuriyet tarihinde olmamış değişiklikleri yaptıklarına işaret ederek, "Mesele sadece bu değil ki. İşte 15 Temmuz' da bir darbe geliyor, niye? Demek ki kafaları değiştirememişiz." dedi.

Türkiye'nin savunma sanayisinde birçok şeyi yaptığı ve kendi helikopterlerini yapar hale geldiğine dikkati çeken Erdoğan, "Kendi helikopterlerimizi yapar hale gelmişiz ama yaptığımız bu helikopterler, bu uçaklar bize bombayı yağdırmaya başlamış ve onlar bizi öldürmeye gelmiş. Mesele ne, fiziki mekanların olmasından öte şu gönülleri halletmek, bu kafa yapısını halletmek, zihinleri halletmek. Onun için kültür inkılabına ihtiyacımız var. Asıl reformu kültürde yapmamız lazım, kültür ihtilaline, kültür devrimine şiddetle ihtiyacımız var." diye konuştu.

"Mesele vatan millet, gerisi teferruat"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversitenin, bilimsel çalışmalar, geliştirme faaliyetleri, akademik projeler, tarım, sanayi ve ticaretle olan iş birliğini verimli şekilde çalıştırmak suretiyle birçok adımı dünya genelinde sıralamaya girecek şekilde ortaya koyabilmesinin önemini anlattı.

"Yoksa bina dediğimiz dört duvar. Personel, sabah 9-akşam 6 mesai yapan kişi ise bundan bir şey olmaz." diyen Erdoğan, buna karşılık mesaiye başlayıp, ucu açık çalışılan, "Ben işim bitene kadar buradayım." denilen yerden çok şey elde edileceğini aktardı.

Erdoğan, başarılı iş adamlarının mesai saatinin de olmadığını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Bizler sabah başlarız, gece kaçta biter belli olmaz. Niye? Mesele vatan millet, gerisi teferruat. Biz öyle bakıyoruz ve binayı, personeli çıktıya dönüştüren, verimli hale getiren işte bu sözünü ettiğim azimdir, kararlılıktır, çalışmadır. Ben Rize ile üniversitemizi de tüm kurum kuruluşlarımızı da en iyi yerlerde görmek istiyorum. Gelin bu fırsatı hep birlikte en güzel şekilde değerlendirelim.

Türkiye'nin başbakan, cumhurbaşkanı çıkarmış, ülke ve dünya çapında nice önemli değerler yetiştirmiş bu şehrini hak ettiği yere hep birlikte taşıyalım. Ne diyor Rizeli, 'Hadi siz de bir el verun da.' Mesele bu. Rize'yi hedeflerine ancak bu şekilde ulaştırabiliriz."

"Fiziki sınırlara saygı gösteririz ama gönlümüze sınır çizemeyiz"

Rize'nin doğal hinterlandında yer alan Karadeniz ve Kafkasya'nın, tarihi olarak çok güçlü ilişkilerin bulunduğu bir bölge olduğunu belirten Erdoğan, "Maalesef bu bölge uzun süredir yaşanan çatışmalar ve istikrarsızlıklar sebebiyle hak ettiği yerin çok gerisinde bulunuyor. En son Ukrayna'da meydana gelen çatışmalar bölgede yeniden tehlikeli bir gelişime vesile olmuştur. Daha önce Gürcistan'da vuku bulan çatışmalar sebebiyle hala devam eden sıkıntılar var. Ondan önce Ermenistan'ın Azerbaycan'a saldırması sebebiyle bölge kana ve ateşe boğuldu." şeklindeki görüşlerini dile getirdi.

(Sürecek)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Karadeniz Türkiye Politika Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title