Haberler

Genç Kız, 15 Ay Boyunca Kalçasında 10 Santim Uzunluğunda Kurşun Kalem ile Yaşadı

Güncelleme:

Karda kayıp düşen 14 yaşındaki kız, kalçasında ağrı hissetmeye başladı. Genç kız doktora gitti ancak röntgen filminde bir sonuç çıkmadı. En sonunda Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde ameliyat olan kızın kalçasından 10 cm kurşun kalem çıktı.

14 yaşındaki ortaokul öğrencisi H.Y. 2017 yılının Şubat ayında karda kayıp düştü. Sert bir şekilde kalçasının üstüne düşen genç kız kalçasında bir ağrı hissetmeye başladı. Eve gittiğinde bir kalem ucu gören genç kız ağrısının nedenini buna bağladı ancak geçmeyince doktora gitti. Röntgen filminde de bir sorun çıkmayan genç kıza doktorlar ağrısının zamanla geçebileceğini söyledi. 15 ay boyunca ağrısı devam edince genç kız birçok hastaneye gitti ve en sonunda İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne başvurdu. Burada ameliyat edilen genç kızın kalçasından 10 cm uzunluğunda bir kurşun kalem olduğu çıktı. Ameliyatı gerçekleştiren İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuri Aydın, "Meslek hayatımda böyle bir olaya şahit olmamıştım." dedi.

KURŞUN KALEM RÖNTGENDE BELLİ OLMADIĞI İÇİN TESPİT EDİLEMEDİ

15 ay boyunca kalçasında bir kurşun kalem ile yaşayan genç kızın doktoru Prof. Dr. Aydın, ameliyatı şöyle anlattı: "Hastamızın oturduğunda ağrısı oluyordu. Daha önce birçok doktora gitmiş ve bu ağrının sebebi anlaşılamamıştı. Çok şiddetli ve bazen geceleri bile uyandıran ağrılar yaşamış. Hastayı muayene ettiğimizde kalem olduğuna dair bir bulgu yoktu ancak hasta buzda düştüğünü ve düşme sırasında kalem ucunun batmış olabileceğini bize ifade etti. Röntgende normalde biz metal cisimleri görebiliyoruz ancak bu bir kurşun kalem olduğu için röntgende çok net bir şey görünmüyordu. Hastanın MR'ını çektik ve orada tümör benzeri bir oluşum gördük. Ne olduğu konusunda bizim de bir fikrimiz olmadı o an ve hastayı ameliyata aldık. Ameliyata aldıktan sonra içeriden Yaklaşık 10 cm uzunluğunda bir kurşun kalemin bütün bir şekilde oraya girdiğini gördük. Açıkçası ben de meslek hayatımda ilk kez böyle bir durumla karşılaştım. Hastadan bu cismi çıkardık ve sağlığına kavuştu."

Genç Kız, 15 Ay Boyunca Kalçasında 10 Cm Uzunluğunda Kurşun Kalem ile Yaşadı

"FELÇ DE OLABİLİRDİ"

Hastanın birçok hastaneye başvurduğunu söyleyen Prof. Dr. Aydın, daha önce röntgen ile tanıya gidildiği için tespit edilemediğini söyledi ve "Çok karşımıza çıkan bir durum olmadığı için bu tarz bir batmanın nedeni gözden kaçmış" dedi. Bacakta kurşun kalemin girdiği bölümde önemli sinirlerin de olduğunu belirten Prof. Dr. Aydın, "Eğer o bölgedeki sinirlerden biri hasar almış olsaydı ciddi bir felç durumu olabilirdi. Ancak böyle bir şey yaşanmadı ve hastamız normal bir şekilde sağlığına kavuştu" dedi.

Genç Kız, 15 Ay Boyunca Kalçasında 10 Cm Uzunluğunda Kurşun Kalem ile Yaşadı

"KOMŞUMUZUN KIZININ YANLIŞLIKLA ÇARPMASI SONUCU DÜŞTÜM"

15 ay boyunca kurşun kalem ile yaşayan ve ağrılarına uzun süre çözüm bulamadığı için psikolojisi bozulan H.Y. ise komşularının kendisine yanlışlıkla çarpması sonucu kayıp düştüğünü belirtti ve şunları söyledi: "Evden çıkarken komşumuzun kızının yanlışlıkla çarpması sonucu düştüm. Okula giderken aynı gün bir kez daha düştüm. Sonra okuldan çıkıp hastaneye gittim. Birçok hastane ağrılarımın nedeni konusunda net bir şey söylemedi. Daha sonra Prof. Dr. Nuri Aydın ameliyatımın düşük riskli bir ameliyat olduğunu söyledi. Ameliyat olduktan sonra da ağrılarım yok oldu."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Aydın 3.Sayfa Güncel Haberler

500

Yorumlar (21)

Huzur islamda:

Gitmeyin doktora filan hiç birseyden anladiklari yok onun yerine şifa-ı Şerif okuyun. . .

15
78
yanıtYanıtla
yapma yavvv:

lokman hekim bakkalmıydı angut oda doktordu şifacıydı kuranı kerimde ayet bile var ona dangalak. . sende ölünce camiden degil tıp fakultesinden bir doktor kıldırsın cenaze namazını gerek yok nasılsa imama hepsi aynı sizin için ikiside hoca . . . . . ayrıca bu haberi hazırlayan şahıs sabahtır bu dinsiz imansıza yazdıgım cevabu yaınlamadın allahtan sende alacagım var hesabını vereceksin bana öbür tarafta çanak tuttun aslı gizledigin için

yanıt0
yanıt0
NASRİ:

Bu salağın islam ile yakından uzaktan alakası yok kaale alınmamasını rica ediyorum.

yanıt20
yanıt4
t.e.m1979:

ne kadar saçmalıyorsun sen ya senin gibi cahillerle ancak bu kadar işte gerizekalı

yanıt6
yanıt4
gizlibayan:

işidli sen kendin basur olursan okursuun artık geçer kesin

yanıt14
yanıt2
AHMET:

TROL BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL

yanıt14
yanıt0
zzz:

buna ironi derler. Diyor ki adam hacı hocaya gitmeyin!

yanıt4
yanıt0
el rey:

bal kutusu da güzelmiş

2
38
yanıtYanıtla
hıdır dikerileriyiter:

hiiiiçççç üzülmedim şimdiki çocuklar çoookkk şımarık ana babalarda evlat büyütüyorlar iyi terbiyeli evlat yetiştirmiyorlar ?. büyüyüpde söz güç geçiremeyincede ahlar vahlar fayda etmiyor. başta kendileri çok büyük azaplar çekiyorlar sonrada eş dost ve diğer insanlar acılar çekiyorlar. o evlatlarını iyi terbiyeli yetiştirmeyenlere çok bedua ediyorum.

1
34
yanıtYanıtla
asd:

DOktora gıtmeyın ufurukcuye gıdın ey vatandaşş :D:D:D:D Okur okur bıde tukurur yollar :D

0
25
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title