Haberler

Ronaldo'dan Messi'ye 2 Milyon Euro'luk Çalım

Güncelleme:

Goal, en zengin 10 futbolcuyu gösteren 'Goal En Zenginler 2014' listesini açıkladı. Ronaldo, Messi'ye fark atarak ilk sırada yer aldı.

Dijital spor medyası şirketi Perform'a bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren, dünyanın en büyük futbol sitesi Goal (www.goal.com), küresel çapta en zengin 10 futbolcuyu gösteren 'Goal En Zenginler 2014' listesini açıkladı.

RONALDO İLK SIRADA

Sadece futbol hayatını sürdürmekte olan aktif oyunculara yer verilen listenin zirvesinde Real Madrid'in süper yıldızı Cristiano Ronaldo yer aldı. Geçtiğimiz yıl 130 milyon Euro'luk serveti ile Beckham ve Messi'nin ardından üçüncü sırada bulunan Ronaldo, hem Beckham'ın kariyerini sonlandırmasının etkisi hem de servetinin 18 milyon Euro artarak 148 milyon Euro'ya ulaşması sayesinde ilk sıraya yerleşti. Geçen yılın ikincisi Messi ise servetini 134 milyon Euro'dan 146 milyon Euro'ya yükseltirken, ikinciliğini korudu ancak bu kez Ronaldo'nun gerisinde kaldı.

Geçtiğimiz yıl CR7 markasıyla iç çamaşırı üretmeye başlayan ve Portekiz'de aynı isimle bir giyim mağazası da bulunan Ronaldo'nun otomobil koleksiyonunda Lamborghini Aventador ve Bugatti Veyron da yer alıyor. Ülkesi Arjantin'de çok sayıda gayrimenkulü bulunan Messi ise Ferrari F430 Spider ve Audi R8 kullanıyor.

ETO'O ASLINDA BİTMEMİŞ

Samuel Eto'o ise 60 milyon Euro'luk servetini bir yıl içinde 85 milyon Euro'ya yükseltirken altıncılıktan üçüncülüğe çıktı. Rusya kariyerini sonlandırarak rotasını İngiltere'ye çeviren ve Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Chelsea'de forma giymeye başlayan Eto'o'nun da listedeki diğer tüm isimler gibi dünyanın en büyük markaları ile sponsorluk anlaşmaları bulunuyor.

İNGİLTERE'NİN EN PAHALI DÜNYA DÖRDÜNCÜSÜ

Eto'o'nun ardından dördüncü sırada yer alan Wayne Rooney de servetinde bir yıl içinde 20 milyon Euro'nun üzerinde artış yaşayanlardan. Geçtiğimiz yıl 58 milyon Euro ile yedinci sırada yer alan Rooney, bu yıl 84 milyon Euro'luk kişisel serveti ile dördüncülüğe yükseldi. Rooney'in servetinde görülen bu artışın en büyük nedeni ise, Manchester United'la haftalık 365 bin Euro'dan 5 yıllık kontrata imza atarak İngiltere futbol tarihinin en pahalı oyuncusu olması.

NEYMAR HEM AİLESİNİ HEM KENDİSİNİ ZENGİN ETTİ

Goal En Zenginler 2014' listesinin beşinci sırasında 82 milyon Euro'luk serveti ile AC Milan'ın Brezilyalı yıldızı Kaka bulunuyor. Bir yıl içinde servetinde 2 milyon Euro artışla dördüncülükten beşinciliğe gerileyen Kaka'yı, geçtiğimiz yıl 23 milyon Euro ile kendisine ancak 33'üncü sırada yer bulabilen Neymar takip ediyor. Neymar bu yıl altıncı sırada ailesi ile birlikte bulunuyor. Bu istisnai durumun sebebi ise Neymar'ın ailesi ile olan yakın para ilişkisi. Goal'ün araştırmasına göre, toplam serveti 80 milyon Euro'ya ulaşan Neymar'ın Barcelona'ya transferinde, kulübün oyuncunun yanı sıra anne babasına ait şirkete de para ödemesi, onun listede ailesi ile birlikte anılmasına neden oldu. Oyuncunun malvarlığı arasında en dikkat çeken şey ise 5 milyon Euro değerindeki yatı.

RONALDINHO HALA ZENGİN

Barcelona'nın eski yıldızı Ronaldinho'nun ise bir yıl içinde servetine 5 milyon Euro daha eklemesine karşın listede beşincilikten yedinciliğe gerilediği görülüyor. Kişisel serveti 78 milyon Euro'yu bulan ve kariyerini anavatanı Brezilya'da sürdüren Ronaldinho, kulübü Atletico Mineiro'dan yılda 2,7 milyon Euro gibi "düşük" bir ücret alsa da, şöhretinin zirvesinde olduğu dönemlerde elde ettikleri ile halen en zengin 10 futbolcu arasındaki yerini koruyor.

FRANSA IBRA'YA YARADI

İniş çıkışlı kariyerine Eyfel Kulesi'nin gölgesinde devam eden Zlatan Ibrahimovic, geçtiğimiz yıl olduğu gibi, bu yıl da Goal En Zenginler listesinin sekizinci sırasında yer alıyor. 55 milyondan 69 milyon Euro'ya çıkan serveti ile Ibra, ilerleyen yaşına karşın kulübü Paris St-Germain'den yılda 15 milyon Euro alıyor.

TİCARET BUFFON'A YARADI

Listedeki tek kaleci olan Gianluigi Buffon ise bir yıl içinde servetini en çok artıran isim olarak dikkat çekiyor. Juventus'un file bekçisi, geçtiğimiz yıl 19,5 milyon Euro ile Goal'ün listesinde 45'inci sırada bulunurken, bu yıl bu rakama 40 milyon Euro'dan fazla eklemeyi başararak 63 milyon Euro ile dokuzuncu sırada yer aldı. 36 yaşındaki oyuncunun servetindeki bu büyük artışın nedeni ise futbol dışında gerçekleştirdiği yatırımlar. Buffon'un tekstil ürünleri üreten bir firmadaki payını yüzde 2'den yüzde 54'e yükseltmesinin ardından şirketin sermaye artırması ve hisse fiyatının yüzde 107 oranında yükselmesi, kendisine en zenginler kulübünün de kapılarını açmış oldu.

HENRY EMEKLİLİĞE HAZIR

'Goal En Zenginler 2014'ün onuncu sırasında yer alan Thierry Henry de ilerleyen yaşına karşın kazanmaya devam edenlerden. 36 yaşındaki oyuncu spor hayatını ABD'nin New York Red Bulls takımında sürdürürken, geçtiğimiz yıl 48 milyon olan servetini 57 milyon Euro'ya yükseltti. Kulübünden aldığı yıllık ücreti 2,7 milyon Euro olarak görünse de Fransız yıldızın kazancı bonuslarla birlikte 3,2 milyon Euro'yu buluyor. Henry'nin İngiltere'de bulunan 6,8 milyon Euro'luk evi ve New York'taki 11,1 milyon Euro'luk süper lüks apartman dairesi, onun gayrimenkule olan düşkünlüğünü de ortaya koyuyor.


 

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Lionel Messi Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title