Haberler

Romeo'ynan ve Cülyed izleyiciye veda etti

Gazianteplilerin vazgeçilmez tiyatro topluluğu olan Çeled Uşaglar kapalı gişe oynadıkları Romeo'ynan ve Cülyed ile izleyicileri kırdı geçirdi.


Gaziantep ağzının yaşatılmasında önemli bir misyon üstlenen Çeled Uşaglar sahneledikleri son oyunları olan Romeo'ynan ve Cülyed'i kapalı gişe oynadı.

Şehitkâmil Kongre ve Kültür Merkezinde sahnelenen Romeo'ynan ve Cülyed Gaziantepli tiyatrocu Orhan Uslu tarafından kaleme alındı. Yönetmenliği ve başrolü de üstlenen Orhan Uslu'nun yanı sıra Erol Polat, Bülent Kırkgoz, Ebru Avcı, Ali Sezer Çevik, Yağmur Özdemir, Nazan Sarıgül, Emre Gevrek, Tamer Kocager, Tuncay Günhan ve Şeyma Kozlu oyun boyunca usta oyunculuklarını sergiledi.

İzleyicileri adeta gülmekten kırıp geçiren Romeo'ynan ve Cülyed bu gece sahneye veda ederken Çeled Uşaglar'ın önümüzdeki dönemde yeni bir oyunla izleyicileriyle buluşacağını ifade eden Orhan Uslu "Bugün 314.kez sahnelerde izleyicilerimizle buluştuk. Bütün oyunlarımızı kapalı gişe oynuyoruz. Temel amacımız Antep kültürünü ve ağzını yaşatmak ve bu ağzın yeni nesillere doğru aktarılmasını sağlamaktır. Bu güne kadar Çeled Uşaglar toplam 48 farklı oyunla izleyicisinin karşısına çıktı. Bugün bizim için çok önemli ve manidar bir gündür. Kentimiz ve ülkemizle ilgili yürütülmeye çalışılan olumsuz algının silinmesi için Gaziantep'te sosyal ve kültürel yaşamın bütün hızıyla devam ettiğini dünya kamuoyuna göstermeye çalıştık. 1200 kişilik salon tam dolu ve ayaktaki izleyicilerimizle sanırım 1500 sınırını zorladık. Gaziantep kültürüyle, diliyle, örf ve adetleriyle, sanayisiyle, ekonomisiyle dimdik ayakta durmaya devam ediyor. Bu gece Romeo'ynan ve Cülyed izleyicilerine veda etti. Önümüzdeki dönemde yeni bir oyunla sahnelerde olacağız" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Erol Polat Orhan Uslu Kozlu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar?
title