Haberler

Romeo ile Julyet' Operasını Mersinli Sanatseverlerle Buluşturacak

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), dünyaca ünlü “Romeo ile Jülyet” operasını Mersinli sanatseverlerle buluşturacak.

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), dünyaca ünlü "Romeo ile Jülyet" operasını Mersinli sanatseverlerle buluşturacak. MDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Aslı Utku Engin, bir baş yapıt olan 'Romeo ile Jülyet' operasının Mersin prömiyerini 28 Şubat'ta yapacaklarını belirterek, tüm sanatseverleri davet etti.

MDOB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, ünlü oyun yazarı ve şairi William Shakespeare'ın ölümsüz eserinden aynı adla opera sahnesine taşınan, librettosu Jules Barbier ve Micher Carre'ye, müziği Charles Gounod'a ait 'Romeo ile Jülyet' operasının Mersin prömiyeri, şef İbrahim Yazıcı yönetiminde 28 Şubat 2015 Cumartesi günü Mersin Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde gerçekleştirecek. Eser, 5, 19 ve 24 Mart tarihlerinde de aynı sahnede yeniden yer alacak.

Şef İbrahim Yazıcı ve Lorenzo Coladonato'nun dönüşümlü olarak yöneteceği eseri, MDOB'un deneyimli rejisörlerinden Kenan Korbek sahneye koyarken, eserin dekor tasarımı Seyhan Atamer, kostüm tasarımı Sevda Aksakoğlu, ışık tasarımı Tarı Deniz, koreografisi Başak Özenç'e ait. Başlıca rolleri ise Bülent Bezdüz, Emrah Sözer, Erdem Erdoğan, Esra Çetinel Tural, Emrah Erdem Gedik, Hulusi Polat, Hasan Berk, Ufuk Kasar, Tolga Erden, Alpay Noyan Özbay, Mustafa Özer, Nihan Evren, Zeynep Tatlıpınar Kağnıcı, Andriy Yevtushenko, Serkan Karagöz ve Özkan Çavdaroğlu dönüşümlü olarak paylaşıyor. Koroyu esere Oleg Cosntantinov hazırlarken, reji asistanlığını ise Süleyman Tekin üstleniyor.

MDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Aslı Utku Engin, yaptığı açıklamada, ilk gösterimi 1866 yılında Paris'te gerçekleşen, aynı yıl içerisinde 100 kez sahnelenerek büyük başarılara imza atan Romeo ile Jülyet operasının, 1963 yılına kadar 600'ü aşkın sayıda sahnelenerek Paris Operası'nın en çok sahnelenen 10 operası içerisine girdiğini belirtti. Eserin Türkiye'de ilk kez 1975 yılında Ankara'da sahnelendiği bilgisini veren Engin, besteci ve orkestra şefi Ferit Tüzün'ün yönettiği, Cüneyt Gökçer'in sahnelediği temsilde başlıca rolleri Işın Kurt, Pekin Kırgız, Deva Çolakoğlu, Altuğ Dilmaç, Mete Uğur, Mesude Çağlayan, Nursel Sözlütürk ve Aydın Toksoy'un paylaştığını anımsattı. Engin, "Bir başyapıtı daha sanatseverlerle buluşturmanın sevinci içerisindeyiz. Sanat çevrelerinde beğeniyle karşılanacağını umduğumuz 'Romeo ile Jülyet' operasını, şef İbrahim Yazıcı yönetiminde sahneye taşıyoruz. Deneyimli rejisör Kenan Korbek'in sahneye koyduğu eserde, MDOB sanatçılarının yanı sıra Devlet Opera ve Balesi'nin seçkin tasarımcıları ve solist sanatçıları da görev almakta. Yoğun çalışma sürecinin sonunda eseri sahnelemeye hazır hale getiren teknik ekip ve sanatçılarımızı tebrik ediyor, tüm sanatseverleri, eserin 28 Şubat günü sahnelenecek Mersin prömiyeri temsiline davet ediyoruz" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Yazıcı 28 Şubat Mersinli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title