Haberler

Romen Başkonsolos Marmaris'in Turizm Elçisi Oldu

Romanya’nın İzmir Başkonsolosu Mioara Ştefan, iki ülke ilişkilerine katkı sağlamak amacıyla çıktığı bölge turu kapsamında Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar’ı ziyaret etti.

Romanya'nın İzmir Başkonsolosu Mioara Ştefan, iki ülke ilişkilerine katkı sağlamak amacıyla çıktığı bölge turu kapsamında Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar'ı ziyaret etti.

Belediye Başkanı Ali Acar başta olmak üzere ilçenin kamu kurum ve kuruluşları ile TÜRSAB ve GETOB yönetimine de ziyaretlerde bulunan Başkonsolos, bölge turizmine nasıl katkı sağlanabileceği konusunda son derece iyi niyetli ve samimi görüşmelerde bulundu.

Ştefan, Başkan Acar'a Ege ve Akdeniz bölgesindeki turizmin mevcut durumuna üzüldüğünü, bölgenin aslında Avrupa'da düşünüldüğü gibi herhangi bir güvenlik sorunu yaşamadığını, ancak böyle algılandığını bildirdi. Görev alanının Çanakkale'den Mersin'e uzandığını hatırlatan Başkonsolos, ülkesi Romanya'dan bu bölgeye daha fazla turist gönderebilmek için bölge yöneticileriyle işbirliğine hazır olduğunu açıkladı. Marmaris'teki doğayı ve ortamı muhteşem olarak değerlendiren bayan diplomat, tesislerin boş olmasının ise "çok üzücü" olduğunu dile getirdi.

Romen Başkonsolosun duyarlılığı karşısında Başkan Ali Acar, "Kendisini bizden birisi olarak görüyor ve samimi yaklaşımı için şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Acar, bölgenin, Avrupa halkının düşündüğü gibi herhangi bir güvenlik sorunu bulunmadığını, görevde bulunan diplomatların da halklarına bunu en iyi anlatacak kişiler olduğunu söyledi. Bu kapsamda Başkonsolosun iyi niyetine karşılık vermek için Marmaris'in ortak projelere hazır olduğunu belirten Belediye Başkanı, en kısa zamanda Romanya'nın etkili basın ve sosyal medya temsilcileri bölgede ağırlama isteğini iletti.

Başkan Acar toplantının sonunda, Başkonsolosa "Dünyanın İncisi Marmaris" tasarımlı bir plaket ile çam balı hediye etti. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Marmaris Romanya İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title