Haberler

Romatoloji Hastaları, Samsun'da

Güncelleme:

Romatoloji hastaları, ikincisi Samsun'da düzenlenen Romatoid Artrit ve Ankilozan Spondilit Hasta Toplantısında bir araya geldi.

Romatolojik hastalıklarda erken tanının önemini vurgulamak, toplumda hastalık hakkında farkındalık yaratmak, hasta ve ailelerinin bilinçlenmesini sağlamak amacıyla, Artrit İle Yaşam Derneği'nin öncülüğünde düzenlenmeye başlayan 'Romatoid Artrit ve Ankilozan Spondilit Hasta Toplantıları'nın ikincisi Samsun'da gerçekleşti. AbbVie Türkiye ve Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin koşulsuz desteği ile 24 Eylül Salı günü Samsun Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Salonu'nda gerçekleşen toplantı romatoloji hastaları ve ailelerini bir araya getirdi.

Romatolojik hastalıklar konusunda toplumsal bilinç düzeyinin artmasını sağlamak, hastalara destek olmak ve hastalar ile hekimler arasında sinerji yaratmak amacıyla düzenlenen toplantıda uzman isimler romatoloji hastalarının hastalığı yakından tanıyıp yaşam kalitelerini yükseltmesine destek olmak için konuşmalar gerçekleştirdi. Samsun On Dokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı ve Romatoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ömer Kuru 'Romatoid Artrit ve Ankilozan Spondilit Hastalıklarında Hastalık Yönetimi ve Tavsiyeler' konularında katılımcıları aydınlatırken; Artrit İle Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Ebru Akyıldız ve Emre Ardaç ise 'Romatoid Artrit ve Ankilozan Spondilit Hastalıklarında Hasta Yolculuğu' konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

Bu özel ve anlamlı toplantılar Samsun'dan sonra farklı şehirlerdeki hasta buluşmaları ile devam edecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title