Haberler

Romanya'nın Artes Bölgesi Konseyi Atso'yu Ziyaret Etti

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, Romanya'nın Arges şehrinden gelen Arges Bölge Konseyi heyetiyle bir araya geldi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, Romanya'nın Arges şehrinden gelen Arges Bölge Konseyi heyetiyle bir araya geldi.

ATSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Romanya Arges Bölge Konseyi Başkanı Florian Tecau, Eğitim Departmanı'ndan Cristina Tecau, Uluslararası İlişkiler Müdürü Roxana Stoenescu, Finans Direktörü Carmen Mocanu, Romanya Kamu Hizmetleri İşveren Örgütü Başkanı Florian Dudu ve Genel Sekreteri Cristian Marica'yı ATSO Başkanı Çetin makamında ağırlandı.

Çetin, konuşmasında misafir heyete Antalya'yı tanıtarak, ATSO'nun 40 bini aşkın üyesiyle Türkiye'nin en büyük ticaret ve sanayi odalarından olduğunu söyledi. ATSO'nun 133 yıllık bir tarihi bulunduğunu kaydeden Çetin, " Türkiye'nin en eski 2 odasından biriyiz. Odamız kurulduğu günden bu yana Antalya ve Türkiye ekonomisine katma değer koymak için çalışıyor" dedi.

ATSO'ya kayıtlı 3 bine yakın yabancı ortaklı şirket olduğunu belirten Çetin, yabancı yatırımcıların Antalya'ya büyük ilgi gösterdiğini bunun da kentin önemli bir turizm merkezi olmasından kaynaklandığını vurguladı.

Yabancı ortaklı firmalarda Rusya ve Almanya gibi ülkelerden çok sayıda yatırımcı bulunduğunu kaydeden Çetin, Romanyalı yatırımcılarından ATSO'ya kayıtlı 5 firma bulunduğunu, bu sayının ilerleyen dönemde giderek artmasını diledi.

"Ekonomi turizmle doğru orantılı ilerliyor"

Antalya'nın ekonomik verileri hakkında Romanyalı heyete bilgi veren Çetin, şunları kaydetti:

"Antalya'da ekonomi turizmle doğru orantılı olarak ilerliyor. Türkiye'ye gelen turist sayısının 3'te 1'i Antalya'ya geliyor. Ancak geceleme oranlarına baktığınızda bu oran 3'te 2'ye çıkıyor. Antalya her yıl 12 milyonu aşkın yabancı turiste ev sahipliği yapıyor. Bu yüzden Antalya'da bulunan tüm sektörler turizm ile doğru orantılı olarak ilerliyor. Her yıl Antalya'ya Romanya'dan 85 bin turist geliyor. Bu sayı yapılacak ortak çalışmalarla daha da artacaktır."

Antalya'nın turizm ve tarımın yanı sıra Antalya Serbest Bölgesi ve Antalya Organize Sanayi Bölgesi'yle de ekonomiye katma değer kazandırdığının altını çizen Çetin, "Serbest bölgemiz yat üretiminde artık dünya çapında bir marka haline geldi. Organize Sanayi Bölgemizde Antalya'nın turizmine uygun çevreci kimliğiyle örnek bir OSB'dir" dedi.

Çetin, Antalya'nın dünya çapında organizasyonlara ev sahipliği yapacağını, ilk olarak kasım ayında G20 ve B20 zirvelerinin Antalya'da gerçekleştirileceğini, 2016'da ise "Çiçek ve Çocuk" temalı Botanik EXPO'nun yapılacağını kaydetti. Çetin, "Romanya da umarım bir ülke bahçesiyle EXPO'da yer alacaktır. Bu, Antalya ve Türkiye için çok önemli bir organizasyon" diye konuştu.

"ATSO ile ortak çalışılabilir"

Toplantıda söz alan Agres Bölge Konseyi Başkanı Florian Tecau, Antalya'da bulunmaktan ve ATSO ile bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu dile getirerek, Agres hakkında bilgiler verdi.

Agres'in Romanya'nın en önemli 5 bölgesinden biri olduğunu, Romanya için ihracat ve endüstri yatırımları alanında en önemli şehir olduklarını anlatan Tecau, şöyle devam etti.

"ATSO ile iş birliği yapmak istiyoruz. Bundan çok büyük bir mutluluk duyacağız. ATSO'nun yaptığı çalışmalarda olan başarılarını duyduk ve çok önemli bulduk. Sizleri Agres Ticaret Odamızla bir araya getirerek karşılıklı bir proje içerisinde olmanızı isteriz. Turizm, sanayi, tarım ve daha pek çok alanda Agres ile ATSO karşılıklı olarak çalışabilir."

Toplantı sonunda, ATSO Başkanı Çetin ve Romanya Heyeti Başkanı Tecau, karşılıklı hediyeler verdi.

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Antalya Romanya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title