Haberler

Romanya'dan Oğlunun Tedavisi İçin Geldi, Sergi Açmaya Karar Verdi

Türkiye’de daha önce Aydın Doğan Karikatür Yarışması’nda da ödül kazanan Romanya uyruklu sanatçının tuval üzerine akrilik boya ile yaptığı 60 eseri Osmanlı Tersanesi Kaymakamlık Galerisi’nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Türkiye'de daha önce Aydın Doğan Karikatür Yarışması'nda da ödül kazanan Romanya uyruklu sanatçının tuval üzerine akrilik boya ile yaptığı 60 eseri Osmanlı Tersanesi Kaymakamlık Galerisi'nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Geçtiğimiz yıl 13 yaşındaki oğlu Luca Mihai Mihaescu'nun tedavisi için Bodrum'a gelen ve Bodrum'dan çok etkilenerek sergi açmaya karar veren Mihaescu'nun Türkiye dahil dünyanın 16 ülkesinde özel koleksiyonlarda eserleri bulunuyor. Yaşamını Bükreş'te sürdüren sanatçının tasarım,karikatür,boyama dallarında birçok ödülü ve birinciliği de var. "Kaybedecek hiçbir şeyin olmadığı bir dünyadan kaçmanın tek yolu özgürlüktür" sloganıyla yola çıkan ve bütün hayatını resim yapmaya adayan sanatçı, yaşamı boyunca yaklaşık 400 sergi açmış.

Türkiye'de daha önce hiç sergi açmayan Razvan Paul Mihaescu Bodrum'da sergi açma hikayesini şöyle anlattı: "Oğlumun geçirdiği bir kaza sonucu eli yandı ve geçen yıl Bodrum bir Hastane de tedavi gördü. Ben Bodrum'u gördüğümde çok sevdim ve burada sergi açmaya karar verdim" dedi.

Oğlunun keman çaldığını anlatan Mihaescu, "oğlumu tedavi eden Prof. Dr. Mehmet Mutaf'a çok teşekkür ediyorum. Eğer Mehmet Mutaf olmasaydı oğlum belki bir daha piyano çalamazdı" ifadelerini kullandı.

Sergisindeki eserlerinden de bahseden Romen sanatçı tuval üzerine akrilik boya ile resimlerini yaptığını anlattı. Bir sanat eserinin kendi başına anlaşılabileceğini düşünmediğini de kaydeden Mihaescu "bence bir sanat eseri kesin anlam ifade etmez. Esere bakan herkes kendince fikir ve anlam çıkarır" şeklinde konuştu.

Romanya doğumlu ünlü sanatçı Razvan Paul Mihaescu'nun sergisi 31 Ağustos tarihine kadar gezilebilecek. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aydın Doğan Türkiye Romanya Bodrum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title