Haberler

Romanların Sorunları Masaya Yatırıldı

Roman Dili ve Kültürü Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Günşen: ''Roman vatandaşlarımızın ne gibi sorunları var, sorunların çözümü konusunda şimdiye kadar neler yapıldı.

Türkiye Roman Hakları Forumu temsilcileri, Romanların sorunlarını görüşmek için Edirne'de bir araya geldi.

Roman Dili ve Kültürü Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Günşen, enstitüde düzenlenen toplantıda, Romanların Türkiye'nin çok önemli bir parçası olduğunu söyledi.

Enstitü olarak Roman vatandaşların sorunlarıyla yakınan ilgilendiklerini belirten Günşen, şöyle konuştu:

"Toplantıya Roman toplumunun sorunlarını en yakından bilen ve yaşayan 10 temsilci katılıyor. Türkiye'nin farklı yerlerinden gelen arkadaşlarımız var. Güzel bir tanışma ve değerlendirme toplantısı yapıyoruz. Roman vatandaşlarımızın ne gibi sorunları var, sorunların çözümü konusunda şimdiye kadar neler yapıldı. Bilimsel olarak bunları masaya yatırıp çözüm önerileri üreteceğiz."

Günşen, sivil toplum kuruluşlarıyla bilimsel çalışmalar yaparak, Roman toplumunun dil ve kültür değerleri başta olmak üzere her türlü sorununa çözüm önerileri üretmek istediklerini vurguladı.

Türkiye Roman Hakları Formu Dönem Başkanı Bahaatin Ulusoy ise Roman Dili ve Kültürü Araştırmaları Enstitüsü'nün kurulmasından büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Daylam da Romanların sorunlarının ancak bilimsel yönden ve samimiyet ortamında görüşülerek çözülebileceğini belirtti.

Roman Kültürünü Araştırma, Geliştirme, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Erdinç Çekiç ise Romanların hükümetin yaptığı çalışmalardan memnun olduğunu fakat Romanların sorunlarıyla daha fazla ilgilenilmesi gerektiğini kaydetti. - Edirne

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Günşen Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title